Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

За какви ястия е подходящо ореховото масло?

27 Сеп 2016, 11:57

Решила съм да се снабдя с орехово масло и искам да ме насочите за какви ястия е подходящо да се употребява. Разбира се, причината да започна да го ползвам е в полезните му свойства и естествения му характер, но най-вече и заради специфичния му вкус и характерен нюанс, който ще придаде на храната. Но много не съм наясно къде да го използвам. Знам, че във форума има доста хора, които са запалени по здравословното хранене и се надявам да ми помогнат с информация и съвети от собствен опит. Може ли да се овкусява месо или риба с него? Става ли за готвене? Знам, че е скъпичко, но си мисля, че ако не го използвам толкова често в кухнята, мога да му намеря и друго приложение. Все пак пари съм давала за него :lol: .

Re: За какви ястия е подходящо ореховото масло?

27 Сеп 2016, 13:02

Идеално е за дресинги за салати. Вместо олио може да пробвате с него.

27 Сеп 2016, 15:03

И аз си мисля, че по-добре да се ползва подобно масло за салати, както и за мазане. :)

27 Сеп 2016, 15:54

За ядене не съм сигурна точно как можеш да го ползваш, подобни масла по-скоро намират приложение в козметиката и домашните маски и средства за разкрасяване, на вкус по-скоро трябва да го пробваш. Може би ще се върже с азиатски рецепти.:)

28 Сеп 2016, 10:39

Ореховото масло изобщо не е подходящо за готвене, не издържа на високи температури. Но за салати е идеално, а защо не и за марината за месо. Със сигурност ще придаде интересен вкус!

23 Май 2018, 09:21

Ореховото не съм го пробвала, главно карам на зехтини, авокадово и подобни. Обаче ще пробвам, притеснявам се, че може да се окаже готчиво. :roll:

04 Юли 2018, 15:06

Имам познат, който го използва за салати. Аз лично не съм пробвал. Жена ми беше взела някакво масло, което придаваше много неприятен вкус на салатата, от тогава не искам експерименти вкъщи с маслата. Използвам си зехтин.
Добави отговор
Отиди на страница: