Какви храни и напитки да избягвам след прием на хомеопатично лекарство?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Какви храни и напитки да избягвам след прием на хомеопатично лекарство?

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 03 Окт 2016, 13:57

Надявам се да можете да ми дадете съвет и адекватни мнения. Интересувам се дали мога да пия кафе два или повече часа, след като съм пила хомеопатично лекарство. Моят хомеопат ми обясни, че кафето е силен антидот за хомеопатичните лекарства, но аз не разбрах дали изобщо докато ги пия да не вкусвам кафе или да изчакам няколко часа да минат и тогава може. А има ли други напитки, храни или продукти, които трябва да се избягват и да не се приемат по време на хомеопатично лечение? За всички ли се отнася или за определени лекарства? Ще съм ви много благодарна!
MaLkA_sLaDoRaNa

Re: Какви храни и напитки да избягвам след прием на хомеопатично лекарство?

Мнениеот mimeto90 » 03 Окт 2016, 14:51

Аз мисля, че изобщо трябва да се спре кафето докато се приема хомеопатично лекарство. Когато ползваш такива, има много ограничения, които не знам дали е възможно да се изпълняват. Някои казват, че за да имат ефект тези лекарства, не трябва дори да подушваш цигарен дим. Е как можеш да го избегнеш това, когато си сред хора?
mimeto90

Мнениеот sofi_black » 03 Окт 2016, 15:13

Пиеш ли такива лекарства, стриктно трябва да се спазва приемът на храна - половин час преди и половин час след приема не трябва нищо да се приема. Сега дали определена храна, например сирене и подобни, не трябва да се яде, не мога да кажа. Предполагам, че зависи от самото хомеопатично лекарство.
sofi_black

Мнениеот ivoblinc » 04 Окт 2016, 08:50

Не трябва да се употребяват и ментов чай, ментова паста за зъби.
ivoblinc

Мнениеот balsam » 04 Окт 2016, 09:33

mimeto90 написа:Аз мисля, че изобщо трябва да се спре кафето докато се приема хомеопатично лекарство. Когато ползваш такива, има много ограничения, които не знам дали е възможно да се изпълняват. Някои казват, че за да имат ефект тези лекарства, не трябва дори да подушваш цигарен дим. Е как можеш да го избегнеш това, когато си сред хора?

Едва ли могат да се избегнат някои неща като цигарения дим, ако си на обществено място. Но поне можем да спазваме такива правила като да не пипаме хомеопатичните лекарства с ръце, а да ги слагаме в капачка или капкомер; да не ги държим на слънце или близо до мобилни телефони, компютри и всякаква друга техника; да не ядем преработена и консервирана храна.
balsam

Мнениеот ramimni » 04 Окт 2016, 13:24

Не знаех,ч е толкова неща влияят на хомеопатичните лекарства :eek: ! Това означава ли, че като не се спазват всички тези изисквания не действат?
ramimni

Мнениеот roksana » 05 Окт 2016, 10:26

ramimni написа:Не знаех,ч е толкова неща влияят на хомеопатичните лекарства :eek: ! Това означава ли, че като не се спазват всички тези изисквания не действат?

Е, чак за техниката ми изглежда малко пресилено, защото навсякъде сме заобиколени от техника. Но поне може да се съобразява човек какво и кога пие или яде, когато взема такива лекарства.
roksana

Мнениеот Gold » 27 Окт 2016, 15:12

ivoblinc написа:Не трябва да се употребяват и ментов чай, ментова паста за зъби.

За втори път чувам, че ментата трябвало да се избягва при хомеопатично лечение. Първият път не можаха да ми обяснят защо. Ти можеш ли? Какъв е проблема с ментата?
Gold

Мнениеот Rali_hr » 27 Окт 2016, 16:26

Какви са причините да не трябва да се приемат подобни ментови неща.. сефте чувам. :roll: Каква е причината да не е позволено? това значи, че не трябва да си ползваме и пастата за зъби ли?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Био доктор » 27 Окт 2016, 18:13

Причините са не да не се приемат такива "неща", а да се опитате да не ги приемате в кратък период от време след приемане на хомеопатичното лекарство... никой не е казал да не пипате мента щом ползвате хомеопатично лекарство, но е добре да има определен интервал от време... същото важи за синтетиката, която спира действието на хомеопатичното лекарство...
Био доктор

Следваща

Назад към Общи здравни теми