Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
06 Окт 2016, 14:33
У нас напоследък всички са полудели по въпроса с бисквитените торти.

Аз мога да правя само класическата за мен - бисквити, нишесте, бисквити нишесте и така до края

Обаче вече бисквитената торта не е това, което беше от спомените ни от детството, а може да бъде и много луксозен сладкиш, който да бъде поднесен дори на някое празненство.
Разкажете какви бисквити ползвате, какво правите, за да получите най-страхотната бисквитена торта, която ви е най-любима!
06 Окт 2016, 15:18
Аз правя една много вкусна торта - маскарпоне, сметана, какао, пудра захар, бисквити и течен шоколад. ;) Ето това вече е вкусна торта по моите представи, пробвай! течен шоколад - 400 гр
Маскарпоне - 250 г сирене
сметана - 200 г сладкарска
пудра захар - 100 г
бисквити - 300 г обикновени
какао - за декорация
и прясно мляко или вода със захар за топене на бисквитките ;) прави се крема от горните съставки, без шоколада, а с шоколада се намазва формата (т.е. първо се слага найлон и от там се намазва шоколада)> отгоре се слагат бисквити, крем и бисквити и пак крем и пак бисквити :) или както ти харесва, може и на парчета. Оставя се да се охлади и се яде с истински кеф и наслада! :)
06 Окт 2016, 15:57
Нишестето като крем за бисквитена торта май е вече изместено тотално

. Сега майките гледат да правят все по-засукани и "необикновени" бисквитени торти. Само да ми я направят, всякаква я ям

.
07 Окт 2016, 10:42
За мен бисквитената торта снишесте е онази, която свързвам като чуя бисквитена торта. Разбира се бих яла и по-закусани варианти, които са различни на вкус, но няма да е домашната бисквитена торта, която помня. Харесват ми тези, които са много сухи и стегнати с много шоколад, май се правят на принципа на "сладък салам" :)
07 Окт 2016, 11:07
Майка ми прави една без крем. Натрошава 4 пакетчета обикновени бисквити, излива 250 г разтопено масло, голямо пакетче, и литър и 250 г прясно мляко и бърка. После добавя 3 пакетчета хубаво натурално какао, пудра захар, 2 прахчета ванилия, 50 г натрошени, но не на много дребно орехи и 30 мл коняк. Захарта е на вкус. Всичко това се разбърква на ръка и се изсипва в подходящ съд.
07 Окт 2016, 13:09
PasDeDeux написа:Майка ми прави една без крем. Натрошава 4 пакетчета обикновени бисквити, излива 250 г разтопено масло, голямо пакетче, и литър и 250 г прясно мляко и бърка. После добавя 3 пакетчета хубаво натурално какао, пудра захар, 2 прахчета ванилия, 50 г натрошени, но не на много дребно орехи и 30 мл коняк. Захарта е на вкус. Всичко това се разбърква на ръка и се изсипва в подходящ съд.

Няма ли яйца? В действителност няма какво да държи прясното мляко...
07 Окт 2016, 13:59
И аз харесвам сегашните бисквитени торти, има такива,които са със сметана, шоколад и масло, това се изсипва при бисквитите, разбърква се и после ядеш и ревеш, както казват в оная реклама.
10 Окт 2016, 13:13
Аз вчера направих една с онези кремове на д-р Йоткер, сметана и банани. Получи се много добре, признавам си, че бананите си бяха мое хрумване.
10 Окт 2016, 15:30
exotic написа:Аз вчера направих една с онези кремове на д-р Йоткер, сметана и банани. Получи се много добре, признавам си, че бананите си бяха мое хрумване.

Ех, колко мразя торти с банани, направо отвратително.. :) обаче на вас явно ви е харесва :)
10 Окт 2016, 16:08
И аз съм опитвала с тези кремчета на Йоткер, омекват бисквитите, но малко сухичка ми стои. А аз обичам да ми е сочна. Как постигате бисквитената ви торта да е по-сочна, а не като суха паста?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.