Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
10 Окт 2016, 15:15
Напоследък все попадам на статии за направата на домашни чипсове и се заинтересувах. Кажете пробвали ли сте и от кои зеленчуци се получават най-добрите чипсове? Като зеленчуците са с различна структура и водно съдържание, предполагам, че на различни температури се пекат и това допълнително ме затруднява. Като съм тръгнала да питам, да питам как изобщо ги правите тези чипсове

, какви подправки и мазнини им слагате и какви най-много подхождат. Засега съм пробвала само от картофи и сложих сол и олио. Първата тава я изгорих, но после се поправих

. А от плодове

?
10 Окт 2016, 15:20
С картофи е най-лесно, а иначе може да си направиш с всякакви зеленчуци - цвекло, морков и да сложиш подправки, да овкусиш с кокосово масло, подправки, сол пипер и да се пече върху хартия.
10 Окт 2016, 17:43
Много търпение и дебнене иска домашният чипс

. Дебелината на парчетата също е от значение. Аз не пека на повече от 180-200 градуса. За картофи, тиквички и моркови на тази температура, за цвекло на по-ниската. Като подправки слагам сол, червен пипер, чесън, черен пипер, само на цвеклото му слагам сол и мазнина. Даже от зеле съм чувала, че някои правят

, макар и да не мога да си го представя.
11 Окт 2016, 09:13
Зеле ли? Това ще ми е интересно да го видя

! Досега не съм правила такива експерименти в кухнята, дори от картофи не съм си правила домашен чипс, какво остава от други зеленчуци. Предпочитам да си ги ям както са си и сготвени по традиционния начин.
11 Окт 2016, 09:15
за зелето не трябва ли да е пържен, за да се получи?!
11 Окт 2016, 13:42
Яла съм чипс от къдраво зеле, кейл мисля, че се наричаше. Не се пържи, а си се пече във фурната, осолено и подправено с пипер.
12 Окт 2016, 10:11
annydance написа:Яла съм чипс от къдраво зеле, кейл мисля, че се наричаше. Не се пържи, а си се пече във фурната, осолено и подправено с пипер.
Къде го намери този кейл, в нашия град даже не съм виждала, и аз знам, че от него става чипс и бих пробвала.
12 Окт 2016, 11:01
Mon_ton написа:annydance написа:Яла съм чипс от къдраво зеле, кейл мисля, че се наричаше. Не се пържи, а си се пече във фурната, осолено и подправено с пипер.
Къде го намери този кейл, в нашия град даже не съм виждала, и аз знам, че от него става чипс и бих пробвала.
И аз съм яла, но в София в един ресторант, когато бях на гости на една приятелка. Иначе и аз не съм го виждала по магазините.
14 Окт 2016, 14:00
София е друго нещо, но все пак подобен тип зеле, може да се намери в Кауфланд :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.