Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
24 Мар 2017, 16:55
Elica написа:За да се излекувате сами, трябва да загрявате мястото и то да се успокоява, ако вече проблемът е слезнал в бронхите, трябва да се втечнят секретите. Вода на стайна темпратура е най-важното, за да може да се успокои тялото и да е добре хидратирано, което ще помогне за втечняването на секретите. Другото са супи и бульони.

А нещо, което аз правя при бронхити и вярвам, че и сега ще има полза е да се направи лук с мед, настъргва се 1 глава лук, слагат се 1 с.л. мед и се взема по една чаена лъжичка поне 5 пъти на ден.
Лук и мед действа адски много, но е и отвратително на вкус.

Обаче има супер ефект, не знам атук дали го бях чела, но да се сдъвчела скилитка чесън още при първите наченки на разболяване, пак действало много добре.
25 Мар 2017, 12:34
А аромата, който ще се разнася след чесъна.
Нещо обаче много важно е, че напитките трябва да са топли, а не горещи, моята майка все врял чай ме е карала да пия, направо ми разказваше играта и се изпотявах, което не беше и много готино.
07 Апр 2017, 12:23
Може и инхалации да си правите, за да се овлажнява лигавицата, да се успокоява трахеята, и това автоматически прави проблемът решен на половина.
18 Апр 2017, 15:24
Освен чай няма какво да помогне друго, ако имате инхалатор вкъщи, също може да помогне. Синът ми беше боледувал веднъж, трудно се оправи, с инхалации и много влажен въздух и важното беше изобщо да не говори! Успя да се размине без антибиотици, но след дълго упорство.
03 Май 2017, 15:42
Инхалациите са добро решение, с физиологичен разтвор само. Единственото, което трябва дас е направи е да се овлажни лигавицата и да се спомогне отграчването преди да са слезнали проблемите до дробовете и бронхите.
16 Окт 2018, 11:31
Последно време това само с антибиотици го лекуват, защото е много упорито и болезнено. Скоро се сблъсках пак с болестта, мъжих се седмица, след това почнах да пия антибиотик.