Има ли значение външния вид в любовта?

Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот Anka » 12 Окт 2016, 11:58

Интересно ми е какво мислите вие, може ли да се влюбите в някой, в който не харесвате външния му вид и смятате, че не е ваш тип? :roll:
Срещам се с един мъж, който ... да си призная не отговаря на всичко, което харесвам в мъжете, нито е висок, нито е с перфектно тяло, нито има идеалната коса за мен, а е много по-различен от това, което описвам като нещо, което харесвам у мъжете. :roll: Все пак е най-милия, грижовен и страхотен мъж, с който съм била. :roll:
Не знам дали е възможно да има връзка и да се гради любов, когато не харесваш външния вид на другия.. вие как мислите? :roll: Толкова ли е важен външния вид, или той може да бъде пренебрегнат, ако изпитваш силни чувства към човека и неговия характер? :heartbeating:
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот julianne » 12 Окт 2016, 12:13

За мен такава любов даже е по-истинска, защото не се водиш от прекрасен външен вид, който да замъглява разума ти. Така откриваш какъв всъщност е човека. Другите може да те питат как можеш да си с такъв, който не прилича на нищо, но ти не би трябвало да им обръщаш внимание, а да го оценяваш такъв какъвто е.
julianne
 
Мнения: 404
Регистриран на: 27 Ное 2013, 14:50

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот Elica » 12 Окт 2016, 12:38

Не би било нещо, което да ме спре да излизам с някой, може би вече, ако е толкова "зле", че ме е срам да излизам с него ще трябва да се опитам да преодолея нещо в себе си - било то желанието ми да съм с някой красавец, или срама, който изпитвам. :roll: Няма точно как да се каже, за теб какво би било те накарала да се чувстваш добре.
Аз за себе си знам, че не изпитвам никакво привличане към неподдържани мъже и ми е трудно да си представя, ако съм с някой невзрачен и зле изглеждащ тип, понеже аз самата полагам много усилия за външния си вид, не мога да оправдая лош външен вид и не бих излизала с такъв мъж, за любов и дума не може да става.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот Malina » 12 Окт 2016, 13:47

Според мен, когато се влюбваш в някой започваш да го приемаш в този вид и не си го представяш по друг начин, вече го възприемаш и се чувстваш добре. когато се влюбиш започваш да харесваш и всяка тръпчинка. Излишно е да искаш другия коренно да се променя, няма лошо, ако искаш да изглежда по-добре, да бъде по-здрав, да се храни по-добре,но да не става като онази картинка, при която момичето купува дрехи, сменя прическа изисква това и онова от момчето и накрая му казва "ти не си същия.."
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2300
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот klara » 12 Окт 2016, 13:50

Красотата за всеки е различна. Щом, въпреки че не отговаря на твоите критерии за външност, изпитваш влечение към този мъж и ти е приятно с него, значи си влюбена и освен да продължаваш в същия дух какво друго ти остава :smile: ? Може природата да не го е надарила с външна красота, но пък е компенсирала с вътрешна, а това е по-важно.
klara
 
Мнения: 530
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Окт 2016, 15:02

Виж, ако се срамуваш вече от приятеля си и това цял живот ще ти тежи, няма да имаш спасение със сигурност. :roll: Трябва да изискваш промяната. Според мен, дори и сега да си влюбена, след време все повече ще ти се набиват пред очите нещата, които не харесваш.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2022
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот Локумът » 12 Окт 2016, 15:21

Щом си те кефи момчето, кво ти пука как изглежда, на теб ако си ти харесва, готино ти е с него и си прекарвате добре няма кво да го мислиш толкова.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2166
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот dessiblond » 12 Окт 2016, 17:21

Ваня Стойчева написа:Виж, ако се срамуваш вече от приятеля си и това цял живот ще ти тежи, няма да имаш спасение със сигурност. :roll: Трябва да изискваш промяната. Според мен, дори и сега да си влюбена, след време все повече ще ти се набиват пред очите нещата, които не харесваш.


Ако срамува, защо изобщо е с него? Някак си несъвместимо ми изглежда влюбен и срамуващ се в един човек.
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот Pipilota » 13 Окт 2016, 09:32

Напълно нормално ми изглежда, може да си влюбен в характера на този човек, да ти харесва да си с него, но да нае ти харесва външния му вид, да виждаш ясно и просто, че има криви мръсни зъби, пъпки, голям седалище. Това е като да оценяш себе си - виждаш се в огледалаото и си виждаш недостатъците, това не означава, че не се обичаш.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4235
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Има ли значение външния вид в любовта?

Мнениеот dejavu » 13 Окт 2016, 10:06

Pipilota написа:Напълно нормално ми изглежда, може да си влюбен в характера на този човек, да ти харесва да си с него, но да нае ти харесва външния му вид, да виждаш ясно и просто, че има криви мръсни зъби, пъпки, голям седалище. Това е като да оценяш себе си - виждаш се в огледалаото и си виждаш недостатъците, това не означава, че не се обичаш.


Който вижда само недостатъците си и се вторачва в тях, не обича себе си. По същия начин постъпва и с другите. Едно е да виждаш недостатъците в другия, независимо дали външни или вътрешни, и да не ти пречат и друго е да ги виждаш и да се притесняваш, срамуваш или дразниш от тях. В първия случай обичаш, във втория май си мислиш, че обичаш или искаш да промениш човека по твой калъп.
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта