Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Лансинох или Гармастан?

13 Окт 2016, 12:38

Препоръчаха ми да започна да приготвям гърдите си за кърменето, като се мажа с подобен крем за кърмачки. :roll: Не съм сигурна, кой от двата да избера, иска ми се да разбера повече вие кой бихте ми препоръчали, за да подготвя гърдите си за този толкова специален момент, който очаквам с нетърпение. :?:
Лансинох има предимство, че не е необходимо да се мие преди да се храни бебето, но това не е достатъчна силна причина да го предпочета пред Гармастан. :roll:
Ако сте използвали някой от продуктите, ще се радвам на мнение! :grouphug:

Re: Лансинох или Гармастан?

13 Окт 2016, 15:04

Аз бих избрала Лансинох, защото има и по-широко действие. Ще мажа и беба, като се протърка от пелените.

13 Окт 2016, 15:07

Сестра ми почна 2 месеца преди раждането да се маже с гармастан и не е имала никакви проблеми с кърменето, така че давай смело и който и продукт да избереш ще останеш доволна. Май Лансинох няма такъв вид превенция както Гармастана.

13 Окт 2016, 15:45

Според описанието разбирам, че Гармастан може да се ползва преди да започне кърменето,а Лансинох вече при кърмене.

13 Окт 2016, 17:02

Гармастанът май е по- подходящ, когато вече си родила и кърмиш, поне така си мисля. Ако ползваш него, преди да кърмиш си измии зърната. По-добре да не попада в устата на бебето.

14 Окт 2016, 09:27

red_eyes написа:Гармастанът май е по- подходящ, когато вече си родила и кърмиш, поне така си мисля. Ако ползваш него, преди да кърмиш си измии зърната. По-добре да не попада в устата на бебето.

След като вече е родила и кърми, по-добре е Лансинох, точно заради удобството да не се мие, а направо може да даде на бебето да яде, което е облекчение навън, или в някакви по-трудни ситуации. А Гармастана е добре още преди раждането да се почне, дори 2 месеца преди термина и раждането може да се прилага, което е желателно.

14 Окт 2016, 10:00

Защо е необходимо още преди раждането да се мажат зърната? Нали още не се кърми и няма опасност от ранички или нещо подобно?

14 Окт 2016, 12:06

Идеята е уж да загрубеят зърната и да не са толкова чувствителни. Но до колкото знам, не при всяка жена има резултат, някои след мазане са доволни, други не, трети се мажат само при нужда и получават подобрение, други имат много болезнени рагади, които не се повлияват и от мазане. Като цяло сякаш е добре да се пробва, дори и само да знаеш, че си направиш всичко необходимо.

18 Дек 2018, 16:33

Аз съм ползвала и двете. И двете имаха ефект, но Лансиноха е без отмиване, което не е за пренебрегване!

20 Фев 2019, 11:45

Категорично Лансинох - не се отмива и може да кърмите спокойно.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2