Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
18 Ное 2014, 10:15
По в началото,когато сложиха тези разделни кошове,сякаш хората им се прииска и се замислиха,обаче какво се получи в един момент, имаш кош за разделни отпадъци,а ти си с една обелка от банан да речем... какво да правиш в този момент, разбира се,че ще го изхвърлиш, няма да си го носиш. Та, ако ще има такива кошове е добре и да има и за общите отпадъци,които няма как да се разделят, защото дори една обелка от банан замърсява целия разделен отпадък и се обезсмисля цялата идея.
26 Яну 2016, 17:23
Наистина някои отпадъци се чудиш къде да ги разпределиш, например опаковка на бонбон. А че българите нищо не ни трогва и си караме както си знаем, така е!
26 Яну 2016, 18:15
zagrijena написа:Наистина някои отпадъци се чудиш къде да ги разпределиш, например опаковка на бонбон. А че българите нищо не ни трогва и си караме както си знаем, така е!
Че много ясно, да няма да се тръснем да направим нещо, особено щом не е в наша полза!
27 Яну 2016, 14:21
exotic написа:zagrijena написа:Наистина някои отпадъци се чудиш къде да ги разпределиш, например опаковка на бонбон. А че българите нищо не ни трогва и си караме както си знаем, така е!
Че много ясно, да няма да се тръснем да направим нещо, особено щом не е в наша полза!
Защо да не е в наша полза? После знаем да се оплакваме, а рециклирането колко проблеми спестява!
27 Яну 2016, 15:24
fairy написа:exotic написа:zagrijena написа:Наистина някои отпадъци се чудиш къде да ги разпределиш, например опаковка на бонбон. А че българите нищо не ни трогва и си караме както си знаем, така е!
Защо да не е в наша полза? После знаем да се оплакваме, а рециклирането колко проблеми спестява!
Не е в наша полза, тъй като трябва да променим елементарни навици, включително и това да не изхвърляме боклука си през терасата, а за българите всички знаем колко трудно става това!
27 Яну 2016, 17:06
Вие за някакъв боклук говорите, аз съм виждала хората да хвърлят боб през терасите си

За кавко разделно хвърляне може да става въпрос при нас..
27 Яну 2016, 18:20
svetlozara написа:Вие за някакъв боклук говорите, аз съм виждала хората да хвърлят боб през терасите си

За кавко разделно хвърляне може да става въпрос при нас..

Такива картинки най са ми на сърце,в моя блок всички са много надути, но опре ли въпроса за хвърлянето на боклуци през тераста първи са наредени да мятат.
27 Яну 2016, 21:15
Хубаво е да сенаучим а си хвърлямае боклука разделно, Особено товя да го възпитсме в нашите деца, като сеима предвид колко унищожена ще им оставим земята един ден..
27 Яну 2016, 21:59
Pipilota написа:Хубаво е да сенаучим а си хвърлямае боклука разделно, Особено товя да го възпитсме в нашите деца, като сеима предвид колко унищожена ще им оставим земята един ден..
хах, те горките дали ще успеят да спасят това, което ние ще им завещаем, надали :(
Но на мен ми е интересно, дали се събират от камионите разделно? не съм виждала да има различни камиони или друг начина насъбиране, когато се изсипят при другите отпадъци не се ли обезсмисля разденото събиране?
28 Яну 2016, 13:06
Monika_Spasova написа:Pipilota написа:Хубаво е да сенаучим а си хвърлямае боклука разделно, Особено товя да го възпитсме в нашите деца, като сеима предвид колко унищожена ще им оставим земята един ден..
хах, те горките дали ще успеят да спасят това, което ние ще им завещаем, надали :(
Но на мен ми е интересно, дали се събират от камионите разделно? не съм виждала да има различни камиони или друг начина насъбиране, когато се изсипят при другите отпадъци не се ли обезсмисля разденото събиране?

Повечето са стигнали до този извод и затова не събират разделно