Редовно готвя късно вечер - за следващия ден. Ако не всяка вечер, то през вечер. Прибирам се късничко - към 19-19.30 и време за повече от салата и някакво бяло месо или риба на грил тигана практически нямам.
Затова след вечеря приготвям храна за обяд на обядващите у дома, както и за офиса или даскало. Никога не правя само едно нещо, гледам да са две или три, за да се пести време и да си оставям по някоя свободна вечер. Но готвенето е пряко свързано със здравето и добрата форма, затова не го пренебрегвам. Пък и ми е най-приятната част от домакинската работа :) Отнема ми час и половина-два.
Готова храна купувам рядко, защото харесвам само едно място в Пловдив - магазина на Главната улица. Имат безупречна хигиена и високи изисквания към подбора на съставките и начина на приготвяне. Скъпо е там обаче, затова и повече от един път, рядко два пъти в седмицата не си го позволявам.