Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
19 Окт 2016, 17:07
Вкъщи имаме много дюли и се чудим с майка ми какво да ги правим. Направихме компоти, но не може само това, ако ги направим на компоти всичките, ще има за две години напред. Сетих се за рачел, защото много го харесвам. Но при моите скромни познания знам, че се прави от тиква. Та може ли да ми кажете от дюли ще се получи ли рачел или не? Нямаме рецепта как се прави, май се ползваше и вар, затова няма да се разсърдя, ако пуснете по някоя

.
19 Окт 2016, 17:20
Чувала съм за рачел от тиква и съм опитвала на един фестивал на тиквата, но от дюли няма идея.
не сали много твърди за направа на рачел?
19 Окт 2016, 19:53
Тиквата също е много твърда, не би трябвало да е проблем това. Аз също не съм виждала и яла рачел от нещо друго освен от тиква. Но пък не виждам пречка да стане и от дюли.
08 Ное 2016, 17:51
Защо да не се получи, даже може да се смесят дюли и тиква. Нарязват се на парчета и се държат 2 часа в разтвор от вар и вода /на 4 л се слагат 3 с.л. вар/. После се прави захарен сироп от равно количество вода и захар и много добре измитите парченца се варят в него.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.