Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
21 Окт 2016, 09:14
Много съм зарибена с маските за коса. Но обичам аз да си ги забърквам. Изпробвала съм доста неща. Сега съм се съм се засилила да пробвам маски с етерични масла. Знаете ли кои масла, освен бадемовото са най-подходящи за коса. Мернах в аптеката масло от грейпфрут...
Същност дали е ок да се смесват няколко масла в една маска за коса.? Ако някой знае нещо по темата, да казва
21 Окт 2016, 09:22
Аз си купих скоро стимулант за коса. Обясниха ми, че съдържало много масла и подпомагало дори и растежа. Можеш да го прпбваш
21 Окт 2016, 09:41
Enjis написа:Аз си купих скоро стимулант за коса. Обясниха ми, че съдържало много масла и подпомагало дори и растежа. Можеш да го прпбваш

Кажи кой е, за да го изпробваме

.
Аз съм ползвала арганово масло и съм доволна.
21 Окт 2016, 16:36
А аргановото масло как действа? Става ли за суха коса?
27 Окт 2016, 15:30
Enjis написа:А аргановото масло как действа? Става ли за суха коса?
Аз с арганово си мажа краищата на косата да не цъфтят. Иначе има ли масло, което да не е подходящо за косата

? Което и да хванеш - кокосово, от розмарин, лавандула и какво ли не още, все става.
27 Окт 2016, 16:33
Мазала съм се кокосово масло, макар че не е етерично това де, но много добре ми подхранваше косата и точно през бременността ми помогна да не се изтощи и да не цъфтят краищата.
28 Окт 2016, 10:43
Маслото от здравец прави косата здрава и да не пада. Отиваш в билкова аптека и каквото душа ти иска си взимаш.
02 Ное 2016, 13:07
Взимаш каквото ти душа искаш, но не слагаш колкото и каквото душа иска

. Всичко с мярка, в поредица и дозировка!
02 Ное 2016, 13:29
Трите масла, които са най-подходящи за коса са маслото от лавандула, от босилек и от розмарин. За Босилека знам, че действа много добре при пърхот, стимулира и възстановява косъма. Лавандула може да се използва при косопад, а розмарина е за тънка и чуплива коса.
Аз използвам масло от розмарин, като нанасям няколко капки в чаша вода изсипвам го на части по косата ми и масажирам в скалпа. След 30 минути измивам.
02 Ное 2016, 15:28
nefertiti написа:Взимаш каквото ти душа искаш, но не слагаш колкото и каквото душа иска

. Всичко с мярка, в поредица и дозировка!
Как се дозира масло? За аргановото например аз слагам на пръстите една-две капки, разтърквам и после на косата.