Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Мар 2017, 15:43
rabotnata pchela написа:И на мен на салата ми харесва повече, отколкото сготвен на някаква манджа.

Например с печени чушки, червен лук, маслини направо става невероятно вкусно.
така и на ястия и на яхнии неми хареса, само печен още не съм го пробвала с подправки но и това ще стане скоро.
Пробвай го, той така с някой по-лют червен пипер става супер мезе за бира и е по-малко калорично от фъстъци и пържени картофи ;)
14 Мар 2017, 16:02
И на мен ми харесва идеята да го приготвя по такъв начин, довечера ще го пробвам, бих сложил и малко чесън, няколко маслини. :)
21 Мар 2017, 13:54
На фалафели на мен ми е много любим. Пробвах да си направя млечен- нахутен сос стана много вкусен за да се топят филиите в него, направих го от нахут, чесън и кисело мляко. :)
26 Мар 2017, 11:24
запечен с подправки е страхотно мезе за бирата , а и е за предпочитане пред вариациите на чипсове и подобни изпържени неща. Правя го на сос само пасиран с чесън и зехтин, в комбинация с сладки запечени картофи в страхотен.
27 Мар 2017, 13:51
Хапнах през уикенда Потахе, бяхме в един приятел на гости и рецептата така носеща се в тяхното семейство и я приготви майка му. Това е до колкото разбрах традиционна кубинска супа.
беше от нахут, лук, чушки, картофи подправки като сол,червен и черен пипер, чесън, дафинов лист. А за разкош имаше чоризо и шунка на парченца вътре, леко запържени, а приятния вкус идвашае от чашата вино, с която се готви яхнията. :) Ако някой се интересува мога да взема точни мерки, но мисля, че всеки може да си я нагоди според желаните количества.
27 Мар 2017, 15:46
Звучи много интересно това, а и с месце е изненада за мен, в повечето случаи приемам нахута като нещо, което се яде без месо.
27 Мар 2017, 16:09
И на мен ми хареса тази рецепта, обещавам да я пробвам, интересно, интересно.
31 Мар 2017, 10:27
хаха, след последната супа, имам резерви но и това ще изпробвам.
20 Юни 2017, 12:06
Аз си го готвя като ориза, сега го направих с тиквички и домати добре се получи. На нахута му отивата доста доматите и пикантните вкусове и ескеприментирам. :)
21 Юни 2017, 10:03
Направих нахут със сушени домати и чеснови подправки, стана страхотно мезе за бира. Сварих 1/2 кг нахут и го изцедих от водата (запазих малко от нея). Нарязах на ситно 3-4 сушени доматчета, 1ч.л сух босилек, 1 скилитка пресован чесън, сол, черен и лют червен пипер. Запържих доматчетата в малко мазнина , колко да си пуснат аромата, прибавих подправките и сипах водата - 1ч.ч. вода от нахута. Оставих няколко минути да заври и да се смесят добре съставките. Добавих нахута и разбърках. Наредих върху тава за печене постлана с хартия и намазнена със зехтин. Изсипах нахута на един ред и поръсих с 2 с.л. пармезан. Изпекох го златист загар. :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.