ПАГУБНА СТРАСТ

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

ПАГУБНА СТРАСТ

Мнениеот apostoloff » 30 Окт 2016, 05:30

ЯЖ

Българските ресторанти, кръчми, барове и закусвални се пукат по шевовете. Българите нагъват, та ушите им плющят. И хич не ги е еня, че 60 % от тях са затлъстели. Че 3 000 000 българи се борят с някакво хронично заболяване, което се дължи на наднорменото тегло. Това ни прави най- болните хора на планетата, ама и този факт не стряска нашего брата.

Не, инж. Балкански се тъпче като за световно, а след това се оплаква, че е болен и беден. Бедни били, милите българи, а истината е, че държат около 75 милиарда лева в банкови влогове, а притежават и недвижима собственост, която струва над 207 милиарда лева! Но това е друга тема…

Актуални изследвания разкриха нещо удивително. Нови проучвания на Университетския колеж в Лондон показват, че ако намалим консумацията на храна с 40%, ще удължим живота си с 20 години!

Британските учени се надяват новото изследване да им помогне да открият непознати начини за борба със застаряването и най-вече с болестите, които го съпровождат. С промяна на хранителния режим можете да удължите живота си, категорични са експерти.

По време на лабораторни тестове специалистите успели да увеличат живота на плъхове с 30%, като намалили количеството на консумирана храна с 40%.
Изследователите направили експеримента и с плодови мушици, които имат гени, подобни на човешките. Резултатите били същите!

Всичко това, е разбира се, удивително. Работата е там, че никой не се вслушва в тези разумни здравни съвети. Хората са като обезумели, те консумират два до три пъти повече храна от необходимото и това като че ли ги прави щастливи. А истината е, че човек сам копае гроба си със своите зъби...

Време е, ама крайно време е да се замислим над всичко това!...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 69
Регистриран на: 09 Сеп 2012, 04:38
Местоположение: София

Re: ПАГУБНА СТРАСТ

Мнениеот Био доктор » 30 Окт 2016, 22:52

apostoloff написа:А истината е, че човек сам копае гроба си със своите зъби...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


Стрес, алкохол и наднормено тегло това са трите неща, които ако се държат по някакъв контрол ще се намали броят на сърдечните инциденти и ще се поддържа едно добро здравословно състояние. Истината е, че никой няма да легне в чужд гроб и всеки сам решава как и по какъв начин ще изживее живота си...
Био доктор
 
Мнения: 120
Регистриран на: 23 Окт 2016, 22:53

Re: ПАГУБНА СТРАСТ

Мнениеот Мики Маус » 29 Яну 2020, 14:23

Според мен проблемът не е толкова в количествата на храната, колкото в нейното качество. И в липсата на достатъчно движение. Аз ходя на фитнес и внимавам какво ям. Но... всеки отговаря за себе си.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: ПАГУБНА СТРАСТ

Мнениеот radipetrova » 17 Мар 2020, 01:48

Напълно подкрепям, че липсата на движение е ключов фактор. В днешно време масово хората работят по 8-9 часа седнали без възможност да станат да се раздвижат малко. От колата на работа и обратно, а това е пагубно и много зачестяват сърдечно-съдовите проблеми дори при млади хора около 30. Просто трябва дисциплина и когато имаш възможност да спортуваш и да ходиш пеша.
Аватар
radipetrova
 
Мнения: 81
Регистриран на: 13 Апр 2018, 15:33
Местоположение: Sofia


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта