Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Всеки учител на психотест всяка година

09 Ное 2016, 11:16

Вчера по новините чух, че има предложение всеки учител да ходи на психотест веднъж годишно, в който да бъде отбелязано здравословното им състояние по 9 различни болести, някои от които педофилия, алцхаймер, психически и поведенчески разстройства. Вие одобрявате ли или мислите, че ще е излишно подобно нещо? Учителите са против, а психолози твърдели, че въпреки заболяванията, то това незначело, че пациентита автоматично са опасни. И все пак какво мислите вие? За или против психотестовете за учителите ежегодно?
Моето мнение е твърдо ЗА! Разбирам, че това би застрашило работата им, но не смятам, че е нормално учителка да се разсъблича в час (това съм го виждал са очите си), за да докаже, че не е бременна, друга да цели учениците с тебешири, моливи, химикали (и тва съм го виждал), трети да бие шамари и да гони и удря децата по коридорите и в час. И това го има. Такива хора, явно откачени, не е нормално да бъдат учители.

Re: Всеки учител на психотест всяка година

09 Ное 2016, 13:27

За мен е нож с две остриета. Някой нормален може да се изкара не за тази работа, друг пък да е одобрен , а после да се окаже, че бъде провокиран от нещо и откачи. За съм, но ако може да се прецезират нещата, за да не се получават такива ситуации.

09 Ное 2016, 14:28

Едно много закъсняло решение.

09 Ное 2016, 14:44

Имайки предвид колко луди учители има, със сигурност подкрепям. Завършила съм преди 6 години. Учителката ми по математика ни разказваше по цял час за личния си живот, за тревогите и със синовете й, за мъжа й, познайе кога сме учили. Та яженас и имаше нужда от специализирана помощ и това е.

09 Ное 2016, 15:26

За мен като учител, това би било обидно, какво значи, че трябва да се прави психотест, да не сме някакви потенциални убийци? :roll:

09 Ное 2016, 16:09

Ами аз лично знам за една учителка, била в лудницата, която сега преподава на 1 клас, това нормално ли е? Може и да съм тесногръда, но това е прекалено. Не може на деца от 2-3 дена на училище да се изисква от тях и какво ли не.. а тя прави точно това.

09 Ное 2016, 16:38

Няма да е лошо, ако по някакъв начин се занимаят с това, да обърнат внимание на здравето на учителите. Учителската професия е много трудна, а не знам защо го намират за обидно да бъде направен такъв тест, стига разбира сеи той да е истински, защото знаем как се случват нещата при нас. От друга страна четох, че те един вид се противят, защото каква била гаранцията, че като направи теста сега, след 2 месеца няма да откачи. Е, като откачи на следващия тест, ще се види, иначе може да е откачил от години и пак да не стане ясно, докато не пострада някой или докато не влезе в новините с някакво абсолютно неадекватно действие и не бъде посрамен за цял живот.

09 Ное 2016, 16:45

Не разбирам защо учителите се сърдят, това не е лично отношение към всеки един от тях. Просто въвеждане на някакви норми с оглед на времето, в което живеем, и на промените, които търпим. Никой не е застрахован от нервна криза и нервен срив например. Защо да не се вземат превантивни мерки? Иначе после се чудим как може еди кой си да са го допуснали да работи тази работа, нали?

09 Ное 2016, 16:47

BeenieGal написа:Не разбирам защо учителите се сърдят, това не е лично отношение към всеки един от тях. Просто въвеждане на някакви норми с оглед на времето, в което живеем, и на промените, които търпим. Никой не е застрахован от нервна криза и нервен срив например. Защо да не се вземат превантивни мерки? Иначе после се чудим как може еди кой си да са го допуснали да работи тази работа, нали?

:+1: Наистина, после се чудят и вайкат и възмущават, как не се е обърнало внимание. сега веднъж им дойде нещо свястно на акъла и веднага ще се намери някой, който да каже НЕ! Ако човек няма от какво да се притеснява, кое би било толкова страшно?

10 Ное 2016, 10:15

Малко първосигнално реагират хората, сигурно се притесняват от подобни оценки и тестове, току-виж им открият нещо. Само малко прекалено ми изглежда този тест да е всяка година, чак толкова често не е нужно според мен.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3