puhcheto написа:В двора на село имаме една лоза, която дава много хубаво десертно грозде. Когато я бере, баща ми не реже само от дръжката, а отрязва и от пръчката около 20-40 см. Топи пръчката във вода и така много издържа гроздето.
Monika_Spasova написа:puhcheto написа:В двора на село имаме една лоза, която дава много хубаво десертно грозде. Когато я бере, баща ми не реже само от дръжката, а отрязва и от пръчката около 20-40 см. Топи пръчката във вода и така много издържа гроздето.
много интересен метод, а къде го съхранява , в какво помещение?
viking написа:Ако е по-голямо количество, например една- две щайги, няма как да се съхрани в хладилника. Ние сме го оставяли в хладно помещение, разпределено на маса, но е издържало един-два месеца максимум. Но започва да се спаружва, да загниват зърната. Цяла зима не мога да си представя как може да изкара. В пясък няма ли да придобие неприятен вкус на земя?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта