Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

16 Ное 2016, 16:45

Ми да ти кажа, мисля, че прекалявате, не знам от какво може да се рабзолее човек, но определено в повечко го ползваш. Аз го използвам само за покриване на тавата. Никога не ми е идвало на ума да го сложа на сайдвичмейкъра, специално заради това съм купила такъв със свалящи се скари, за да може да се мие лесно. :!: Сандвичите може да се увиват в салфетка, или кухненска хартия, или хартия за печене.
Когато не ти се мие тавата, сложи кухненска хартия, не слагай фолио. Може да се ползва рядко и извънредно за такива истории, но не бива да ти бъде цел да се случва постоянно.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

16 Ное 2016, 16:58

И аз не прекалявам, знам, че по този начин се вкарва излишен алуминий в тялото, даже избягвам да използвам еднократни тави алуминиеви и т.н., възможно най-рядко. Вярно, че имам една тенджера, в която готвя постоянно, която е алуминиева, но което мога - спестявам го.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

16 Ное 2016, 17:14

Чак толкова ми се струва прекалено. Вярно, че масово се използва в кухнята, но все пак е алуминиево. Знам, че кисели продукти, като домата например, не трябва да се приготвя във фолио, защото киселината взаимодейства с метала.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

16 Ное 2016, 21:35

Наистина ли доматите взаимодействат с фолиото? Никога не съм се сещал, че може да е така.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

16 Ное 2016, 22:05

Киселината помага алуминият да проникне в храната и аз винаги внимавам какво готвя във фолио. Рядко го ползвам с такава цел, после усещам метален вкус като ям и не ми е приятно.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

17 Ное 2016, 10:21

Не съм го чувала и никога не съм усещала по-различен вкус, но и да си призная, никога не ми се е случвало да готвя върху фолио, използвам кухненска хартия, фолиото слагам отгоре, когато трябва да се задуши, или върху гювеча, тъй като е по-голям от фурната ми и не влиза с капака.
Не бих го използвала в ежедневието си постоянно.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

17 Ное 2016, 11:16

И аз го ползвам само да покрия тава във фурната или в хладилника някой съд, който няма капак. Не мисля, че е вредно фолиото. Но мен ме дразни колко лесно се къса. Няма ли по-дебело?

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

17 Ное 2016, 11:30

Никак не е безопасно да се ползва толкова много фолиото. Както са подчертали другите, то лесно влиза във взаимодействие с храната, особено при наличие на киселина (домати, лимони).
Аз го ползвам само за покриване. Тавите застилам с хартия за печене, сандвичите увивам в стреч фолио.

Нещо важно: много хора не знаят, че когато се ползва алуминиево фолио, то трябва да се слага с лъскавата повърхност към храната. Така тя е по-защитена от взаимодействие с алуминия.

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

17 Ное 2016, 11:41

Yunona написа:Никак не е безопасно да се ползва толкова много фолиото. Както са подчертали другите, то лесно влиза във взаимодействие с храната, особено при наличие на киселина (домати, лимони).
Аз го ползвам само за покриване. Тавите застилам с хартия за печене, сандвичите увивам в стреч фолио.

Нещо важно: много хора не знаят, че когато се ползва алуминиево фолио, то трябва да се слага с лъскавата повърхност към храната. Така тя е по-защитена от взаимодействие с алуминия.

Това наистина не го знаех, винаги го завивам обратно, от естетическа гледна точка, лъскавото да го виждам, а то трябвало да бъде обратно!

Re: Безопасно ли е да използвам алуминиевото фолио за всичко?

23 Ное 2016, 16:22

И аз не го знаех, не обръщам внимание как го слагам, но май по-често лъскавата страна я оставям отвън. Преди да започнем да ползваме фолиото, майка ми намокряще един лист по-дебела хартия и я слагаше върху тавата да не изгори каквото се пече. Онзи ден ми свърши фолиото и от неволя взех брошура. Съжалих сто пъти, че използвах нея. Така замириса на мастило и всякакви други химии, че сериозно се притесних да не стане нещо с кекса, който печах.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3