21 Ное 2016, 12:58
Harmony написа:Така е - получаваш висока заплата и допълнителни привилегии и съответно трябва да даваш от свободното си време. Няма безплатен обяд, както се казва. Който издържа, издържа. Нищо не идва даром.
22 Ное 2016, 14:00
22 Ное 2016, 14:54
Yunona написа:В това отношение имам късмет с работата. В нашата малка фирма има много високи стандарти за добре свършена работа (не се изхвърлям, наистина е така). В същото време тя е от тези компании, които наистина се грижат за служителите си. Получаваме пари за Коледа (цяла13-та заплата), бонус за Великден (моят е половин заплата), преди да излезем в годишен отпуск също получаваме до половин заплата допълнително. Профилактичните ни прегледи се извършват много старателно, фирмата винаги заплаща и допълнителни изследвания, които не влизат в пакета. Част от служителите получават безплатно работно облекло и обувки (трябва да отговарят на специални изисквания), друга част получават пари, за да си закупят облекло (по-представително).
Служебните коли могат да се ползват като лични при изключително изгодни условия.
Получихме предложение и за допълнително пенсионно осигуряване. Тук стана интересно :) Шефът предложи всеки да си реши каква сума може да отдели за допълнителното пенсионно осигуряване и ще му бъде давано още толкова от фирмата. Просто искаше да има съзнателно отношение към бъдещето и от страна на служителите. Познайте колко хора решиха да се включат и с какви суми :) (а при нас заплатите са доста над средните в бранша). Дори подочух мрънкане защо трябва и те да дават пари (сякаш са за някой друг тези пари).
Аз се включих и съм много доволна :)
22 Ное 2016, 16:54
YoLindi написа:
Това с допълнителния пенсионен фонд задължително ли е всяка фирма да предложи на служителите си? Не съм много наясно, мисля, че не съм вписана в такъв фонд.
22 Ное 2016, 16:56
YoLindi написа:Това с допълнителния пенсионен фонд задължително ли е всяка фирма да предложи на служителите си? Не съм много наясно, мисля, че не съм вписана в такъв фонд.
23 Ное 2016, 13:11
30 Ное 2016, 12:22
отчаяна написа:Така се връзваш да работиш до живот за тази фирма, което не е много добре. Не знам колко са вноските, но предполагам, че ще се събере сума. А всичко се случва, в един момент може да не ти е ок да работиш там. На някои места в България е привилегия да си получиш заплатата, тези хора не знам как изкарват. Хубаво е да има повече работодатели, които да осигуряват на служителите и работниците си достойно заплащане и добри условия.
30 Ное 2016, 13:11
30 Ное 2016, 15:23
30 Ное 2016, 15:42
Guppy написа:Никакви придобивки нямаме на моята работа, дори сме длъжни да си плащаме голяма част от нещата, като да речем ние плащаме за препаратите, които трябва да се използват по закон...