21 Ное 2016, 15:49
21 Ное 2016, 15:56
21 Ное 2016, 16:01
Pipilota написа:Не съм много запозната със заболяването, но от тук - от там прочетенето ми става ясно, че дерматита много се влияе от начина на живот като цяло. МНого често заболяването се свърза с проблеми с чревната микрофлора. Прпобвала ли си освен мазила,да промениш начина си на живот и да вземаш витамини + пробиотици, включително и да преминеш на здравословна диета, изключваща кафе, захар, шоколад?
21 Ное 2016, 16:05
rose_92 написа:Pipilota написа:Не съм много запозната със заболяването, но от тук - от там прочетенето ми става ясно, че дерматита много се влияе от начина на живот като цяло. МНого често заболяването се свърза с проблеми с чревната микрофлора. Прпобвала ли си освен мазила,да промениш начина си на живот и да вземаш витамини + пробиотици, включително и да преминеш на здравословна диета, изключваща кафе, захар, шоколад?
Оо аз без шоколад не мога да живея - това няма как да стане.Аз съм чела за изключване на млечните продукти ама чак някакъв видим ефект не съм видяла. Забелязала съм, че състоянието силно се обостря при стрес. Например преди изпит, на сутринта като станех цялата бях червена..
Иначе витамини често пия, но не съм забелязала някой от тях да влияе на дерматита. Това нещо сякаш не се влияе от нищо освен от кортикостероидите.
21 Ное 2016, 16:21
22 Ное 2016, 09:58
22 Ное 2016, 12:19
22 Ное 2016, 15:03
23 Ное 2016, 03:49
Kaya написа:Според мен е много важно да си намериш добър лекар! Ако си от София, момичетата из другите теми споменават за д-р Каляшева, че си разбира много от работата, че е мила и отговорна, така че отиди при нея и виж дали може да ти помогне, може да ти предложи нещо, което досега не си пробвала.
23 Ное 2016, 03:49
MGB написа:Спасение няма, има непрестанна борба и постоянна грижа, за да не се допуска влошаване на състоянието.