Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
22 Ное 2016, 18:06
Направихме си ремонт на кухнята и сменихми всичко - от мебелите до съдовете и приборите. Много се радвам на новите придобивки, но като избирам какво да купя срещам известни затруднения. В момента избирам приборите, с които ще готвя, и дилемата ми е какви да избера. Съобразявам се с материала, от който са направени, дали лесно се почистват, надраскват ли съдовете за готвене и запазват ли външния си вид. С една дума дървени, пластмасови или от друг материал да избера? Вие с какви готвите и какви са предимствата им според вас? А недостатъците на всеки един?
22 Ное 2016, 21:48
Аз задължително готвя с дървена лъжица, с металните само сипвам по чиниите. С пластмасови не съм готвила, защото не ми е приятно с тях, нали като се нагрява пластмасата излъчва вредни вещества. А дървените лъжици и бъркалки лесно се почистват, не надраскват съдовете. Като недостатък мога да кажа, че попиват миризми и вкусове.
23 Ное 2016, 10:50
Е, пластмасови за готвене, просто е безумие...Аз използвам и метални и дървени. Металните понякога забравям в манджата, акоа е такава, която често трябва да се бърка. С дървените не обичам да готвя, не ми харесват, че са дебели, но използвам такива за палачинки. Но зависи какви са ти съдовете, ако са керамични всичките, то не трябва да ги драскат, затова само дърво, но трябва да го сменяш често.
23 Ное 2016, 10:51
Има едни черни тефлонови прибори, аз тях ползвам. Не се лепи по тях, лесно се почистват. Дървените като ги мия и ми се е случвало да потъмнеят, прилича ми на плесен и ги избягвам. Знам, че те са може би най-безопасни, но заради това потъмняване не мога да се насиля да ги ползвам.
23 Ное 2016, 12:23
donni написа:Има едни черни тефлонови прибори, аз тях ползвам. Не се лепи по тях, лесно се почистват. Дървените като ги мия и ми се е случвало да потъмнеят, прилича ми на плесен и ги избягвам. Знам, че те са може би най-безопасни, но заради това потъмняване не мога да се насиля да ги ползвам.
Потъмняват, защото изгарят от огъня, не е плесен, освен ако си забравила отдавна да ги измиеш.
23 Ное 2016, 13:20
Ами аз използвам металните за тенджерите и тави и имам една дървена, която ползвам в тигана.

не прекалявам с вглеждането какво трябва да е, ако трябва да говорим, тефлоновите хич не са добър избор също, а пластмасови.
23 Ное 2016, 14:29
Дървените бъркалки много ги харесвам. Имам вкъщи всякакви размери, форми. Ако ви се сцепи или отцепи парче, направо я хвърляйте, защото там ще се развъдят бактерии, по-лесно се захващат, независимо че я миете.
24 Ное 2016, 17:07
И аз ги харесвам тея дървените, но примерно за палачинки и омлети не са удобни, защото са им по-дебели ръбовете и ако трябва да се обърнат не става всеки път.
24 Ное 2016, 22:03
Пластмасовите бъркалки няма ли опасност да се стопят като се готви с тях? Аз затова ги избягвам.
14 Дек 2016, 18:22
mamina написа:Пластмасовите бъркалки няма ли опасност да се стопят като се готви с тях? Аз затова ги избягвам.
Зависи от пластмасата, но е напълно възможно. Пластмасата е супер вредна.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.