Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
30 Ное 2016, 22:36
Искам да споделя с вас една страхотна идея за консумация на бахур, която много хора в моя край предпочитат.
- Купувате си добър бахур, от оня, който не е само мазно и мръсно.
- Палите скарата, добре да загрее.
- Дупчите го с вилицата, от двете страни, да има откъде да излиза мазното.
- Десетина минути на скарата от двете страни.
- Докато е горещ още, поливате с лимонов сок
Консумира се с много винце, много върви и с по-пикантна салатка.:)
Ако го предпочитате така, добре изпечен, не е така натъртващо мазен, голяма част от мазното си отива от скарата. Хареса ли ви рецептата? Да споменувате с добро хората от Чирпан, тази рецепта е популярна тук, при нас, особено в село Спасово!
30 Ное 2016, 23:13
Ял съм, но печен, с кисело зеле. Това що зеле изяжда, нямате представа ;)
30 Ное 2016, 23:14
Едно от най-гнусните ми неща на света. Как е възможно да му се радвате така??? Мазно, пълно с мръсотия и изрезки.
30 Ное 2016, 23:24
Значи, покрай тоя пост бих яла и такъв бахур! Никога не съм опитвала сготвен. Но зор да се намери добър бахур.. :(
30 Ное 2016, 23:25
Печен не съм яла, но ми харесва като деликатес. Стига да не е наистина много мазен, може да се прави и без да се слагат много мазнотии.
01 Дек 2016, 10:20
I

бахур!
"Пред бахура всички сме равни" - така казваше дядо :) Значи аз и една друга рецептичка знам - Бахур в листа от кисело зеле:
Нарязва се бахур на парчета, завива се всяко в зелево листо, нарежда се в тавичка, поръсва се с черно пиперче, червен пипер, малко олио, малко водичка и се изпича на фурна ....Ох, бе! :)
Айде, опитайте и после да не забравите да ме похвалите ;)
01 Дек 2016, 10:38
Листото от кисело зеле ще убие малко мазнотията и ще придаде още по-приятен вкус

. Супер, похвален/а си! Само да се добера до домашен бахур, че не харесвам купения, и ще я пробвам.
01 Дек 2016, 15:34
Бахур в кисело зеле вече ми обра точките. Пред бахура явно всички сме равни, ама много глезотия бе! Мазен бил, не знамси какъв бил.. бахура ако не е мазен бахур ли ще е? Като не искате да ави е мазно, яжте сьомга.
01 Дек 2016, 17:43
Кой рита срещу бахура?

Няма да казвате лоша дума за него! Този деликатес знаете ли колко народ е изхранил? Геният на българина си е проличал и тук - нищо да не се хвърля от прасето и всичко да се използва. Че и вкусно!
02 Дек 2016, 10:35
Звучи доста вкусно и интересно, аз обичам бахур, но наистина домашен, този от магазина има много гаден мирис, наистина на мръсно, докато домашния е друго нещо, има и ориз и месо. Бивш мой шеф се занимава с производството точно на бахур и подобни неща, но ми е неудобно да му звъня да му искам, неговия беше страхотен!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.