Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
08 Дек 2016, 17:45
Много обичам маслини и постоянно имам в хладилника си. Няма значение за мен вида - черни, зелени, лилави, всякакви харесвам. Но ми прави впечатление, че когато купувам понякога от един и същ вид, има разлика. Или ще се различават в цвета, или във вкуса, което ме навежда на мисълта, че може би има нещо нередно в тях. Как разпознавате кои маслини са наистина хубави и не са обработени с вредни съставки, за да бъдат пробутани на пазара? Имате ли определена марка или вид, към които стриктно се придържате и са се доказали на вашата трапеза? Срещали ли сте ментета маслини с една дума?
08 Дек 2016, 18:20
Аз обожавам маслините Каламон, онези лилавеещите, леко горчивите на вкус. Понеже все за тях се оглеждам в големите вериги, един път са си направо лилави, друг път са бледи и определено неизглеждащи добре като ги извадиш от маринатата. Тези вторите ги обработват с вар, може да е от застояла или от предишна реколта и затова така ги обработват, за да им придадат вид. Така че гледайте хубаво

!
09 Дек 2016, 10:07
Упорито се говори, че не всички черни маслини са наистина черни. Боядисвали ги с някакви бои и като видиш, че и костилката е черна като катран, да не взимаш от тях. Има едни много безвкусни черни маслини. Не знам дали това е критерии, но такива заедно с грамаданските не купувам. Много са ми изкуствени.
09 Дек 2016, 11:24
Никога не съм се замисляла, купувам си обикновени маслини, каквито си искам. Харесват ми Каламата на вкус и си вземам най-често от тях. Когато ми хареса нещо го купувам от едни и същи магазини и досега не ми се е случвало да остана разочарована от вкуса. Сефте чувам па за маслини менте, честно.
09 Дек 2016, 11:45
Никога не съм попадала на лоши маслини, с по-слаб вкус, да но на лоши не съм. Всички ми се струват еднакви, купуваме винаги скъпи и качествени маслини, не вземам от онези едрите черните, защото не с ами вкусни, останалите не са ми правили лошо впечатление.
09 Дек 2016, 11:53
Има едни спаружени маслини, не гладки като другите. Означава ли, че са лошо качество или просто са си такива и са си хубави? Все избягвам да взимам от тях.
09 Дек 2016, 13:22
Harmony написа:Има едни спаружени маслини, не гладки като другите. Означава ли, че са лошо качество или просто са си такива и са си хубави? Все избягвам да взимам от тях.
Аз ям точно такива, също са Камалата, само че по-различен сорт, много са вкусни, пробвай ги някой път. Вкусът им е много по-силен и по-наситен.
09 Дек 2016, 14:14
И аз не съм попадала на ментета, или не съм обърнала внимание, нямам идея, но досега не съм оставала разочарована,освен ако не си купя мухлясали маслини. Но по самия техен сорт не съм виждала да има нещо неправилно или каквото и да е, което да ме усъмни.
09 Дек 2016, 15:04
Какви са тея маслини менте и аз не съм виждал такова нЯщо по тая земя, може и да съм изял такива, но не ги различавам, избирам си направо от метро и си купувам големи разфасофки и седят у нас и ядем.
09 Дек 2016, 15:32
Попаднах на една статия, в която коментираха, че италианските храни, като най-вървежни и търсени, много се "фалшифицирали". И за пример бяха дали точно маслините. Измамниците обработвали стари маслини със син камък, за да придобият хубав зелен цвят. Можело да се разбере по металния вкус, който оставал в устата, когато се опитат. Направо не знам какво да кажа, за пари някои не ги интересува, че могат да навредят на много хора.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.