Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

С какво махате белите следи по стъклените чаши?

13 Дек 2016, 16:37

Моля ви, кажете как да премахна белите капки и следи от стъклените и кристални чаши? Направо ме побърква това нещо! Като ги погледна и направо откачам, все едно не съм ги мила :evil: ! Нямам съдомиялна и такива препарати не ползвам, дори не знам дали са удачни, когато чашите се мият на ръце. Какво мога да използвам, за да блестят стъклените ми съдове и да ги няма следите от варовитата вода?

Re: С какво махате белите следи по стъклените чаши?

13 Дек 2016, 16:51

На една кърпичка слагаш малко лимонов сок или оцет и ги избърсваш така, след като си ги измила!

13 Дек 2016, 17:20

Ваня Стойчева написа:На една кърпичка слагаш малко лимонов сок или оцет и ги избърсваш така, след като си ги измила!

Веднага след като са измити или като вече са изсушени? Няма ли да останат пак следи и да миришат?

14 Дек 2016, 10:46

Аз леко ги обливам с оцет след като съм измила и ги оставям надолу с отвора да се обсушат.

14 Дек 2016, 10:50

iwoni написа:
Ваня Стойчева написа:На една кърпичка слагаш малко лимонов сок или оцет и ги избърсваш така, след като си ги измила!

Веднага след като са измити или като вече са изсушени? Няма ли да останат пак следи и да миришат?

Как ще миришат?! А за оставането на следи си спомни какво правиш, преди да разбиеш яйца на сняг. :wink:

14 Дек 2016, 12:06

Сигурно ще има аефект лимона , не съм се сетила, друго, което се сещам е да ги подсушиш добре и излъскаш с памучна кърпа.

14 Дек 2016, 13:04

полирайте ги, с парцалче или вестник и търкате като за последно. :wink:

14 Дек 2016, 13:25

Това с обсушаването е голяма играчка, остават и влакънца. Тогава пък като напрашена изглежда, но поне изчезват петната. Не знам кое е по-малкото зло :smile: .

20 Дек 2016, 16:04

По-малкото зло е да си стои с петната :lol: . Те не пречат като пиеш вода, а влакънцата плуват из течността в чашата.

20 Дек 2016, 16:24

Ако се прави с микрофибърна кърпа няма да има влакна.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2