Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
Правила на форума
Добави отговор

Re: Вредно ли е да се яде сурова тиква?

16 Дек 2016, 10:23

Съжалявам, но не съм прасе, за да ям сурова тиква. Само варена и печена. Не желая да си причинявам и съсипвам зорлем стомаха. Ти защо искаш да го правиш? Любовта няма да те лекува, ако си разбиеш стомаха.

16 Дек 2016, 14:53

Настъргана сигурно няма да е проблем да се яде. Като се овкуси с мед и орехи може и да мине. Но като количество си мисля, че ако е повече наистина може да има проблем със стомаха.

20 Дек 2016, 16:46

Сокът от тиква е много полезен. Като се смеси и с морковен или ябълков става още по-хубав.

Re: Хапвали ли сте сурова тиква, а възможно ли е да вреди по някакъв начин?

25 Яну 2017, 13:27

Тиквата си върви супер със кореноплодни - с моркови, цвекло,ряпа, тиква, може да се получи супер салата. :wink:

25 Яну 2017, 14:38

В една салата например количеството не е толкова голямо, за да създаде проблем суровата тиква, поне така си мисля. Много харесвам салата от ябълка, моркови, орехи и мед. Ако прибавя и сурова тиква мъничко, мисля, че ще допълни вкуса още повече.

26 Яну 2017, 13:34

Ккави проблеми ще ви създаде бе хора, зеленчук или плод или там както искайте му казвайте. Аз си правя сок от тиква, изобщо нямам проблеми с яденето й. Както ям сурови броколи, карфиол, тиквички, спанак, така ям и тиквата без да се замислям излишно.

26 Яну 2017, 15:31

Ако трябваше да ядем всичко сурово, нямаше да открием огъня :lol: . Толкова са свикнали стомасите ни на обработена храна, че току-виж наистина ще им стане нещо, ако хапнат зеленчук, който не сме свикнали да ядем суров.

21 Фев 2017, 13:18

black написа:Ако трябваше да ядем всичко сурово, нямаше да открием огъня :lol: . Толкова са свикнали стомасите ни на обработена храна, че току-виж наистина ще им стане нещо, ако хапнат зеленчук, който не сме свикнали да ядем суров.

Прав си и това хич не е правилно, не може да се ядат постоянно някакви обработени неща, защото пък тялото има нужда от нещо сурово. Суровата тиква е с много по-приятен вкус от сготвената, могат да се ядат повечето зеленчуци напълно сурови, но страх лозе пази!

28 Фев 2017, 10:29

Аз като се замисля май много малко сурови зеленчуци ям - домати, краставици, карфиол, ряпа, зелените салати и лук сега ги засилих. Даже чушките и морковите рядко ги ям сурови. Леле, нещата не са добре май :mrgreen: .

12 Мар 2017, 10:26

У нас често ядем сурови зеленчуци и плодове, без изобщо да се замисляме, и броколите и карфиол тиквички, тиква всичко го хапваме и сурово и сготвено. Нищо кой знае какво.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6