Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
Правила на форума
Добави отговор

Re: Вредно ли е да се яде сурова тиква?

22 Окт 2018, 12:33

Аз не съм чувала, но защо не, ако не пречи на стомаха. То всеки плод или зеленчук е полезен за нещо, но важното е да се знае как да се консумира.

22 Окт 2018, 12:51

Аз си правя на салата, къде ли не, обичам много тиква и по това време готвя почти през ден тиква, суровата ми влиза идеално в салати и в сокове.

22 Окт 2018, 17:25

Странно нещо е това, което споделяте. Аз лично не бих се подложила на такива експероменти, пък ако ще и приоиятелят ми да е принц. Той каото иска да си яде каквото си ще щом това е неговият начин на живот. Ама не ме и учудва нищо, скоро и сурови картофи видях да яде 1 жена по телевизора, върос на вкус.

22 Окт 2018, 17:30

Dalia написа:Странно нещо е това, което споделяте. Аз лично не бих се подложила на такива експероменти, пък ако ще и приоиятелят ми да е принц. Той каото иска да си яде каквото си ще щом това е неговият начин на живот. Ама не ме и учудва нищо, скоро и сурови картофи видях да яде 1 жена по телевизора, върос на вкус.

Не е така, тиквата е плод, тя не е като картофа, няма нищо лошо да се яде сурова, просто хората не са свикнали. До скоро и тиквичките да се ядат сурови беше табу. Не забравяй какво са мислили хората преди векове за доматите, а патладжана до скоро се промотираше като отровен.

22 Окт 2018, 17:38

Плод или зеленчук аз предпочитам да я ям на тиквеник с много канела :lol: На който, както му харесва нека, така да си я хапва.:heartbeating: Най-важно е да не му вреди на здравето.

22 Окт 2018, 18:08

Dalia написа:Плод или зеленчук аз предпочитам да я ям на тиквеник с много канела :lol: На който, както му харесва нека, така да си я хапва.:heartbeating: Най-важно е да не му вреди на здравето.

Права си, че може да навреди по-скоро ако човек е склонен към образуване на газове, друго няма. :) Иначе :+1: за тиквеника :D

11 Яну 2019, 11:27

Чак вредно едва ли, ама аз съм опитвала от любопитство - не е много вкусно, просто след термична обработка, тиквата ухае съвсем различно.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6