Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
22 Окт 2018, 12:33
Аз не съм чувала, но защо не, ако не пречи на стомаха. То всеки плод или зеленчук е полезен за нещо, но важното е да се знае как да се консумира.
22 Окт 2018, 12:51
Аз си правя на салата, къде ли не, обичам много тиква и по това време готвя почти през ден тиква, суровата ми влиза идеално в салати и в сокове.
22 Окт 2018, 17:25
Странно нещо е това, което споделяте. Аз лично не бих се подложила на такива експероменти, пък ако ще и приоиятелят ми да е принц. Той каото иска да си яде каквото си ще щом това е неговият начин на живот. Ама не ме и учудва нищо, скоро и сурови картофи видях да яде 1 жена по телевизора, върос на вкус.
22 Окт 2018, 17:30
Dalia написа:Странно нещо е това, което споделяте. Аз лично не бих се подложила на такива експероменти, пък ако ще и приоиятелят ми да е принц. Той каото иска да си яде каквото си ще щом това е неговият начин на живот. Ама не ме и учудва нищо, скоро и сурови картофи видях да яде 1 жена по телевизора, върос на вкус.
Не е така, тиквата е плод, тя не е като картофа, няма нищо лошо да се яде сурова, просто хората не са свикнали. До скоро и тиквичките да се ядат сурови беше табу. Не забравяй какво са мислили хората преди векове за доматите, а патладжана до скоро се промотираше като отровен.
22 Окт 2018, 17:38
Плод или зеленчук аз предпочитам да я ям на тиквеник с много канела

На който, както му харесва нека, така да си я хапва.

Най-важно е да не му вреди на здравето.
22 Окт 2018, 18:08
Dalia написа:Плод или зеленчук аз предпочитам да я ям на тиквеник с много канела

На който, както му харесва нека, така да си я хапва.

Най-важно е да не му вреди на здравето.
Права си, че може да навреди по-скоро ако човек е склонен към образуване на газове, друго няма. :) Иначе

за тиквеника :D
11 Яну 2019, 11:27
Чак вредно едва ли, ама аз съм опитвала от любопитство - не е много вкусно, просто след термична обработка, тиквата ухае съвсем различно.