Лечение Депресия

Лечение Депресия

Мнениеот Random Access » 29 Дек 2016, 20:47

От вече 3 години се боря със ситуация която бих описал само като депресия. Бях заблуден че мога да се справя сам но все повече виждам че това не е така. По този повод търся мнението на вас добри хора съвет къде да потърся помощ. Лекар терапевт или друго. Конкретни контакти на добри терапевти ще са изключително полезни. Благодаря

Пп надявам се да пиша на правилното място
Random Access
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Дек 2016, 20:42

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Golfie » 29 Дек 2016, 20:50

Random Access написа:От вече 3 години се боря със ситуация която бих описал само като депресия. Бях заблуден че мога да се справя сам но все повече виждам че това не е така. По този повод търся мнението на вас добри хора съвет къде да потърся помощ. Лекар терапевт или друго. Конкретни контакти на добри терапевти ще са изключително полезни. Благодаря

Пп надявам се да пиша на правилното място

Много зависи от подробностите. В една такава ситуация, може да помогне и психиатър, може и психолог, може и просто едно излизане на кино с приятели. Ще разкажете ли повече?
Golfie
 
Мнения: 211
Регистриран на: 04 Ное 2011, 23:16

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Golfie » 29 Дек 2016, 21:14

Пробвахте ли с някаква промяна в начина на живот?
Golfie
 
Мнения: 211
Регистриран на: 04 Ное 2011, 23:16

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Random Access » 29 Дек 2016, 21:20

Кино с приятели изглежда не помага. Подробности... имам проблем с превъзмогне на раздяла с любим човек. Тогава всичко изглеждаше смислено, но това се промени много бързо и се задържа. Ситуацията не може да се промени но това в което съм аз се надявам да се. Нямам настроение за нищо, нямам апетит, не мога да се концентрирам над нещо за повече от две минути. Не мога да работя адекватно или да мина през деня без да се връщам в това в което се видя. Вината ме яде отвътре.
Random Access
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Дек 2016, 20:42

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Random Access » 29 Дек 2016, 21:33

Промених много неща. Някой добри някои не толкова. Звучи глупаво и аз мисля това когато пиша тук но мисля че е време да си призная безизходица та.
Random Access
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Дек 2016, 20:42

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Malina » 30 Дек 2016, 09:41

Няма как да ти кажем координати на аспециалисти, като не знаем от къде си. :wink: На първо място! На второ, винаги поне при психолозите, може да си намериш лесно специалист и да говориш с него, те си имат подход и мисля, че лош психолог няма, така че просто потърси в интернет за твоя град някой, който да ти свърши работа.
След като постоянно го мислиш това нещо, няма как да избягаш от него толкова бързо и лесно, ще ти трябва промяна и помощ, а в това няма нищо лошо, след като си готов да се промениш и да подобриш! :cheerleadersmileygirl:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Лечение Депресия

Мнениеот franky » 30 Дек 2016, 09:54

Колкото и да си внушава човек, че всичко ще мине, че с времето ще се подредят нещата и да се опитва да си възвърне нормалното състояние, има моменти и ситуации, когато не успява да влезе в ритъм и се чувства все едно не е той. Тогава наистина му е нужна помощ и е добре, че си го осъзнал. Затова потърси специалист и не отлагай посещението при него.
franky
 
Мнения: 395
Регистриран на: 14 Фев 2014, 13:04

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Пепи72 » 04 Сеп 2019, 09:25

Признаването на факта, че има проблем е първата крачка към решаването му. Втората крачка е отсяването и даването на име на проблема. При вас, както сам казвате, това може да е депресия породена от раздялата с любим човек. Рядко такава травма се преодолява бързо и лесно. Но пък и отдръпването от външният свят не е решение на проблема ви. Разговорите и излизанията с риятели вместо освобождаващи могат да бъдат натоварващи. Това, че сами сте си поставили диагнозата депресия, означава, че определено желаете да излезете от създалата се ситуация. Един от вариантите е смяна на работното място, може да пробвате със смяна на местоживеенето или каквото там ви хрумне. Но е факт, че дори такава промяна не води до оставяне на мислите ни някъде другаде. Добре би било да потърсите и направите консултация с психолог, за да изпъкнат най-натоварващите ви и водещи до състоянието ви мисли. Добре е да се вслушате в това, което той ви каже и да опитате нещата, които ви предложи. Успех!
Пепи72
 
Мнения: 48
Регистриран на: 26 Авг 2019, 09:31


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта