Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
30 Дек 2016, 18:06
Как ви звучи енфие да се използва при настинка, синузит и болки в гърлото? Никога не съм смъркала енфие и нямам представа какво е усещането, но не мога да си представя как ми е запушен носа и тютюнът ще ми го отпуши

. Ако някой все пак го ползва с такива цели, дали може да се пристрасти? Твърдят, че не увреждал белите дробове, но можел да затрудни сърцето при по-честа употреба. Смъркали ли сте, бихте ли го ползвали енфието за лечебни цели? Можете ли да опишето каква е разликата в сравнение с пушенето на цигари?
30 Дек 2016, 18:09
Енфието сега го смятали за модерната алтернатива на цигарите, но за лечение не съм чувала да го използват. Знае ли човек, като смръкне може не нос да ти отпуши, но и да ти отвърти главата

. Казват, че той е добър начин и да се откажеш от цигарите.
05 Яну 2017, 17:42
Не знам за другите неща, но енфието не натоварва ли сърцето? Не съм срещала рецепти за лечение с енфие.
06 Яну 2017, 11:30
Има една рецепта на Петър Димков за синузит. Всяка сутрин се прави масаж на челото, слепите очи и носа с два пръста в продължение на 2-3 минути. След него се смърка по една щипка на ноздра енфие, приготвено от опечено и стрито на прах семе от анасон, три пъти на ден.
06 Яну 2017, 13:05
Учудвам се, че нещо такова може да се използва с лечебни цели! Да ме извинява Димков!
06 Яну 2017, 13:32
Енфието нали е стрит на прах тютюн? Кое му е лечебното на тютюна? По-скоро може да навреди според мен.
06 Яну 2017, 15:53
viking написа:Енфието нали е стрит на прах тютюн? Кое му е лечебното на тютюна? По-скоро може да навреди според мен.
И аз това се чудя, може би всичко може да се изсмърка и да отпуши носа.

не бих пробвала с тютюн да си лекувам синузита.
10 Яну 2017, 14:28
annydance написа:Как ви звучи енфие да се използва при настинка, синузит и болки в гърлото? Никога не съм смъркала енфие и нямам представа какво е усещането, но не мога да си представя как ми е запушен носа и тютюнът ще ми го отпуши

. Ако някой все пак го ползва с такива цели, дали може да се пристрасти? Твърдят, че не увреждал белите дробове, но можел да затрудни сърцето при по-честа употреба. Смъркали ли сте, бихте ли го ползвали енфието за лечебни цели? Можете ли да опишето каква е разликата в сравнение с пушенето на цигари?
От векове хората смъркат енфие, в големи количества може и да има пристрастряване. Стрит тютюн е, но не е същото като цигарите. Има енфие с най-различни аромати. Като се смърка, не трябва да попада дълбоко в носа и синусите, а да полепне само в началото на ноздрите. Така най-добре се усеща ароматът му и действието му.
11 Яну 2017, 13:09
От години не съм виждала енфие. Не знам за лечебни цели как би се ползвало. Помня, че имаше с мирис на мента, ама нямам впечатления за ползи.
11 Яну 2017, 13:15
Сигурно само в специализирани магазини за тютюневи изделия може да се намери. Не съм виждала някой да смърка енфие, дори възрастен човек. Май е отживелица това вече.