08 Яну 2017, 10:58
Yunona написа:Сега се сетих за една тънкост, която научих от бабата на съпруга ми (Светла и памет!). Тя казваше, че трябва много да внимаваме колко вода добавяме в ястието, за да не убием вкуса му. Водата трябва да бъде минималното необходимо количество и винаги да е гореща!
И друго знам от нея - да избягвам сгъстяването с брашно. На първо място това става, като се спазва горното правило. В гювечи и яхнии с картофи просто вадим няколко парчета картофи, смачкваме ги на пюре с вилицата и ги връщаме в ястието. Така го сгъстяваме, без да добавяме брашно.
09 Яну 2017, 16:29
13 Яну 2017, 12:06
14 Яну 2017, 09:01
annydance написа:Кажете как пържолите ми, независимо дали във фурната или на скара, да са винаги сочни, а не като подметки, както обикновено ми се получават?
16 Яну 2017, 15:24
26 Яну 2017, 14:09
02 Фев 2017, 13:00
05 Фев 2017, 12:52
gomez123 написа:Аз го правя, защото ми е по-лесно, но и открих, че така ми е много по-вкусна пастата. След като съм я сварил, слагам от нея толкова, колкото ще ям, в соса и сипвам малко от водата, в която се е варила. Разбърквам всичко заедно и се получава една хомогенна смес, при това поела от всичко ароматите и затова много вкусна.
06 Фев 2017, 10:27
23 Ное 2018, 12:07