Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Възпаление и подуване на ухото - как да си помогнем сами?

19 Яну 2017, 10:47

Мъжът ми е с ужасен отит, пие антибиотик, но ухото му вече се и наду, бузата му също. Днес ще ходи до личния лекар следобед, но ми се ще да разбера, дали има варианти, с които да помогнем на лечението?
Положението явно вече е много сериозно и се притеснявам много! Дайте съвети с какво мога да помогна излекуването? Разбира се, държа да кажа, преди да ме нападнете, че е ходил на лекар и днес отново ще отиде, не предприемаме никакъв вид самолечение с медикаменти! :!: :!: :!:

Re: Възпаление и подуване на ухото - как да си помогнем сами?

19 Яну 2017, 11:56

Знам, че компресът с извара върши работа, като се затопли въпросното място, но аз да ти призная, не бих рискувал, все пак ако възпалението е сериозно, без лекарска препоръка, по-добре да не се рискува с нищо допълнително.

19 Яну 2017, 12:35

Освен капките, които използва, може да си слага и такива от изпържен праз и се накапва олиото, на мен са ми помагали много пъти. Но отока е сериозно нещо и за него задължително трябва лекар, може да се събира гной и в някои случаи може да се наложи и намеса, за да се изчисти

19 Яну 2017, 14:41

Бях в ужасно състояние преди години от подуване, някакъв външен отит, разказа ми играта. Бях се и надул. После се оказа, че е проблем със зъб, така че проверете и зъбите! Много ми помогнаха топлите компреси успокояваха ме.

19 Яну 2017, 15:01

А има ли течност, която да излиза от ухото? На мен ми се струва, че положението е сериозно и само с компреси няма да мине. Те може да облекчат, трябва да са сухи и топли, но няма да мине без антибиотици.

19 Яну 2017, 16:20

Mauritius написа:А има ли течност, която да излиза от ухото? На мен ми се струва, че положението е сериозно и само с компреси няма да мине. Те може да облекчат, трябва да са сухи и топли, но няма да мине без антибиотици.

Става ясно от поста, че човека си пие антибиотик и е посетил лекар, който е поставил съответна диагноза и е назначил лечение.

20 Яну 2017, 00:24

Щом се лекувате както трябва с антибиотик няма ли да навреди или да се забави излекуването, ако започнете да капете и слагате разни народни илачи? Аз не бих рискувала.

20 Яну 2017, 10:20

Слагайте си компреса с извара, няма как да навреди, ще успокои повече възпалението, никой лекар няма да го отрече, но за всеки случай попитайте.

20 Яну 2017, 12:08

Само антибиотик ли пие, капвате ли някакво лекарство в ухото? Капки от дебела мара помагат при болно ухо, но не знам при вас дали ще е удачно.

20 Яну 2017, 12:40

Ако до 3-4 дни не се облекчи състоянието му с антибиотика и капките, които сигурно слагате, трябва да ходи в спешното направо, не е шега работа. Не знам дали за всяко състояние би било добре да се правят компреси, все пак това може вместо да изолира проблема, да увеличи разпространението.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2