Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
07 Фев 2017, 17:11
bojo_kolev написа:Всеки да върши каквото свари и каквото на момента се налага, почнем ли да се чакаме кой какво да свърши, значи нищо няма да се свърши

.
Ти добре разсъждаваш, но си помисли и се огледай в семействата на прпяителите си да разбереш кой какво върши, всички мъже чакат.
08 Фев 2017, 10:59
Всеки мъж да си даде сметка какво върши и какво не върши вкъщи

.
14 Мар 2017, 12:21
Абе работата не трябва да се дели на мъжка и женска, тя трябва да се свърши, аз съм казвал и преди, че не обичам да се занимавам с такива неща и затова съм осигурил на жена си всякакви удобства, че когато се налага аз или тя да правим нещо, то да се прави само. У нас имаме съдомиална, сушилня, прахосмукачка дето си обикаля сама, така че освен да се забърше праха и да се приберат дрехите в гардероба много друго за вършене няма. И тъй като сме лоши хора, прибирането на дрехите сме го оставили на децата, щото те най-много се перат в тея тийн години дето само се гласят за излизания.
14 Мар 2017, 15:12
Локуме, ти си страхотен мъж, н малко са такива като теб, повечето само изискват, изискват, и само лежат и се оплакват, че са много изморени, а жените им си почиват с часове в кухнята.
21 Мар 2017, 13:53
като живея сам всичко върша сам, няма мъжка и женска работа. У нас имаше сериозно разделение на труда, баща ми не съм го видял една чиния да измие, да хвърли боклука, ама все си майстореше нещо долу в гаража...
26 Мар 2017, 11:34
В наши дни не мисля, че има толкова разграничаване между мъжка и женска работа. Особено, ако семейството е младо, сякаш при по-възрастните още го има онова разделение - жената чисти, пере готви, а сега аз виждам нещо по-различно, мъже приготвят различни вкусотии, простират дрехите, чистят, няма го това разделение. Да, може в някои семейства да е останало отделянето на мъжка и женска работа, но тези семейства не са чак толкова много.

Е,разбира се неща, като изнасянето на тежки мебели, почистването на мазето, мисля, че са си чисто мъжки неща.
27 Мар 2017, 18:19
Мъжка и женска работа е доста условно. Има работа за сръчни хора, за прагматични хора, хуманитарно ориентирани хора, за хора с математическо мислене и тн.. Някои от тези качества са по-чести при жени, други при мъже, но определено работата е според индивида, не според пола.
28 Мар 2017, 11:04
Ernestina написа:Мъжка и женска работа е доста условно. Има работа за сръчни хора, за прагматични хора, хуманитарно ориентирани хора, за хора с математическо мислене и тн.. Някои от тези качества са по-чести при жени, други при мъже, но определено работата е според индивида, не според пола.
Да, общо казано, но в едно семейство и в рутината на домакинството, сякаш женската работа все е в повече. Мъжете вече не ходят да копаят на нивата, но жените продължават да готвят и да чистят у дома и да задоволяват всяка една прищявка.
09 Апр 2017, 09:57
В повечето случаи домашната работа ляга на гърба на жената, тя трябва да чисти, да пере, да готви, да помага на децата с уроците, да подготвя заеднос тях проекти и какво ли още не. Мъжете е хубаво да помагат малко повече в домакинството, за дабъдат и жените им по-щастливи и доволни, не мислите ли? :
10 Апр 2017, 13:48
Не трябва да има чак такова разделение на мъжка и на женска работа, в наши дни задълженията са разнородни и всеки може да върши всичко. Да, жената не трябва да сменя бушони, но и мъжът не трябва да е акто саксия вкъщи.