Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции
Правила на форума
Добави отговор

Как да спра косата ми да е наелектризира?

23 Яну 2017, 16:17

Косата ми се наелектризира напоследък постоянно, срам ме е да отида на по-важна среща, защото съм като луда, постоянно ми се изпъва косата по посока на мебелите, или стърчи над главата ми. Знаете за какво става въпрос, всички сме преминавали през това. Не знам каква е причината тази зима косата ми постоянно да е наекетризирана, но явно трябва да се направи нещо! Кажете, има ли някакви трикове, маски, продукти, които да помогнат да укротя косата ми да не се наелектризира толкова!? Старая се да избирам дрехи от естествени материи, за да не се наелектризират, но не и не, в главата съм вече като разплетена кошница, моля ви помагайте!

Re: Как да спра косата ми да е наелектризира?

23 Яну 2017, 16:49

Мога да те посъветвам да решеш косата си с мокър гребен, на мен това ми помага, да я укротявам. Зимното ми яке не знам от каква материя е, но косата ми избухва. :) имам едно гребенче в чантата, с влизането на работа тайничко отивам и минавам 2-3 пъти по косата с малко вода.

23 Яну 2017, 17:06

Аз слагам балсам за коса и така не ми се наелектризира толкова. И използвам дървена четка, а не пластмасов гребен.

24 Яну 2017, 09:44

С балсам става, ако косата е по-мека и по-лека, но за твърд и плътен косъм не става.

24 Яну 2017, 11:39

И аз я намокрям малко и нещата се оправят сравнително бързо.

24 Яну 2017, 12:28

Изобщо да не се наелектризира косата не знам дали е възможно, статичното електричество винаги си го има, каквито и продукти да се ползват върху нея :smile: .

24 Яну 2017, 14:18

Кристалите ме спасяват мен, на работа стола ми се наелектризира много, постоянно бия ток и в главата избухвам - буквално. С тези неща се справям. :)

24 Яну 2017, 22:51

Ами и аз имам този проблем понякога. Реша се с дървен гребен по принцип. Отделно като си суша косата, когато вече е суха, пускам студената струя за малко, защото съм чела, че студеният въздух заглажда косъма. Мисля, че има ефект.

25 Яну 2017, 09:40

Според мен ако се наелектризира заради някоя дреха, като якето например, то каквото и да правиш у дома, наелектризирането ще си продължи по пътя и няма да има дълготраен резултат. :roll:

25 Яну 2017, 09:59

Аз имам този проблем, когато свалям шапката от главата си. Тогава всичко хвърчи и ужасът е неописуем :lol: . Приглаждам я и повече не мога нищо да направя.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2