Как да действам срещу некоректна фирма?

Похвалете продукт, магазин, фирма или се оплачете от некоректно обслужване, некачествена стока, опит за измама.

Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот безпардона » 24 Яну 2017, 16:22

Живея в малък град и съм абонат на фирма, която ни предоставя кабелна и интернет, като рутерът за интернета е наш собствен. Нямахме проблеми, докато един ден не ни се обадиха, че искат да проверят устройството, защото им създавало проблеми и смущавало мрежата им. Гледаха, каквото гледаха и казаха, че всичко е нормално, рутерът си работи добре и това беше. След няколко дни забелязахме, че нямаме интернет. Без предупреждение са ни изключили, дори по телефона не ни се обадиха. И сега питам какво правим в такъв случай? Да сме ние в грешка нещо или некоректни - не мисля. По моята логика би трябвало всяка фирма, независимо колко е голяма или малка, да се грижи за своите клиенти и когато има проблем, да търси начин да го реши така, че да не влиза в нарушение на договорни отношения, да не създава напрежение и да не ощетява клиента си. Ако има някакъв технически проблем, фирмата би трябвало да поеме своята част от отговорността, да изпрати техници, които да направят всичко възможно в ситуацията да оправят нещата, а не директно да дърпат шалтера и всеки да се оправя както знае. А това според техните представи означава да дадем допълнително пари за нов рутер, без да са си направили труда да пипнат настройките и да проверят дали не може да се направи нещо по въпроса. Това поне е в моите представи за коректни и точни договорни отношения. Сега се чудя как да реагирам. Да се отказвам ли от фирмата или да се опитвам да водя преговори? Да предприемам ли по-хард мерки?
безпардона
 
Мнения: 8
Регистриран на: 24 Яну 2017, 15:39

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот mimeto90 » 24 Яну 2017, 17:47

Ами това е положението, може да си плащаш и накрая теб ще те изкарат, че си виновен за скапаната мрежа, за неумението на специалистите да се справят с проблема, за това, че си избрал такъв рутер и т.н. Сменяй фирмата и хич не се разправяй, стига да има друг, който да предлага тази услуга в градчето ти.
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот analizatorka » 24 Яну 2017, 22:56

Аз бих говорила отново с тях и щях да се опитам да ги накарам заедно да решим проблема по някакъв начин. След като създава грижи рутера, все някой от тях ще разбира какво да пипне по него и така всичко да се нареди. Няма нужда от натягане на напрежението, като тръгнеш да ги съдиш, например, едва ли ще спе1елиш много, само разходи.
analizatorka
 
Мнения: 564
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:13

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот exotic » 25 Яну 2017, 09:53

Според мен такива неща не трябва да се оставят и да се премълчават, а докрай да си защитаваш правата и интереса. Ако всеки може да прави каквото си иска, докъде ще я докараме?
exotic
 
Мнения: 360
Регистриран на: 15 Авг 2014, 13:29

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот Ваня Стойчева » 25 Яну 2017, 10:29

От поста ти става ясно, че това са твоите представи, но не става ясно, дали си говорил с фирмата, до колкото разбирам не. Изключили са ви и ти си решил, че са го направили целенасочно и нарочно, без да си попитал защо искаш съвет и да гадаем на отношение, което реално не си получил. :roll: Не мисля, че можеш да бъдеш посъветван за нещо.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 1746
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот miron » 25 Яну 2017, 13:19

Говори тях, от написаното става ясно, че не е воден разговор с фирмата, след прекратяването на услугата. Може да са направили някаква настройка, която да не отговаря за вашия рутер в момента и самите те да не знаят, че вие имате проблем.
miron
 
Мнения: 636
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот Lili_gagarin » 25 Яну 2017, 13:49

Обади се на фирмата и питай каква е причината, може да е обикновена променена настройка, а ти да си решила, че ти правят напук, изобщо да си призная... чудя се как не си звъннала най-напред на тях, да разбереш какъв е проблемът. Ако не ти хареса отговора, казваш им да си гледат работата и преминаваш на друг доставчик. :mrgreen: По принцип не би трябвало рутера ти по какъвто и да е начин да влияе на техните проблеми.
Lili_gagarin
 
Мнения: 111
Регистриран на: 27 Яну 2016, 16:01

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот безпардона » 25 Яну 2017, 15:39

Мъжът ми се обади още същата вечер и казаха направо да си купуваме нов рутер, защото нашият смущавал и съседите се оплаквали, че имат проблем с интернета. Изпращал IP адреси, някакви такива работи, не съм технически грамотна, за да обясня по-подробно. Затова ме хвана яд, защото вместо да дойдат и да погледнат настройките, както казвате, направо отрязаха да си купуваме ново устройство при работещо!
безпардона
 
Мнения: 8
Регистриран на: 24 Яну 2017, 15:39

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот Elica » 25 Яну 2017, 16:19

безпардона написа:Мъжът ми се обади още същата вечер и казаха направо да си купуваме нов рутер, защото нашият смущавал и съседите се оплаквали, че имат проблем с интернета. Изпращал IP адреси, някакви такива работи, не съм технически грамотна, за да обясня по-подробно. Затова ме хвана яд, защото вместо да дойдат и да погледнат настройките, както казвате, направо отрязаха да си купуваме ново устройство при работещо!

В този случай им казвай да си гледат работата. :mrgreen: И премини на друг доставчик.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1645
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 26 Яну 2017, 09:59

Ако останете при тях, каква е гаранцията, че и с другия рутер няма да имате същите проблеми? Мрежата им като не е в ред няма да купувате сто рутера. Ще ви ги платят ли? Те всичките доставчици хвани единия, удари другия :mrgreen: .
MaLkA_sLaDoRaNa
 
Мнения: 126
Регистриран на: 03 Апр 2015, 14:03

Следваща

Назад към Похвали се, оплачи се !

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта