Как да действам срещу некоректна фирма?

Похвалете продукт, магазин, фирма или се оплачете от некоректно обслужване, некачествена стока, опит за измама. Споделете мнение или открийте отзив за продукт, услуга или институция.

Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот безпардона » 24 Яну 2017, 16:22

Живея в малък град и съм абонат на фирма, която ни предоставя кабелна и интернет, като рутерът за интернета е наш собствен. Нямахме проблеми, докато един ден не ни се обадиха, че искат да проверят устройството, защото им създавало проблеми и смущавало мрежата им. Гледаха, каквото гледаха и казаха, че всичко е нормално, рутерът си работи добре и това беше. След няколко дни забелязахме, че нямаме интернет. Без предупреждение са ни изключили, дори по телефона не ни се обадиха. И сега питам какво правим в такъв случай? Да сме ние в грешка нещо или некоректни - не мисля. По моята логика би трябвало всяка фирма, независимо колко е голяма или малка, да се грижи за своите клиенти и когато има проблем, да търси начин да го реши така, че да не влиза в нарушение на договорни отношения, да не създава напрежение и да не ощетява клиента си. Ако има някакъв технически проблем, фирмата би трябвало да поеме своята част от отговорността, да изпрати техници, които да направят всичко възможно в ситуацията да оправят нещата, а не директно да дърпат шалтера и всеки да се оправя както знае. А това според техните представи означава да дадем допълнително пари за нов рутер, без да са си направили труда да пипнат настройките и да проверят дали не може да се направи нещо по въпроса. Това поне е в моите представи за коректни и точни договорни отношения. Сега се чудя как да реагирам. Да се отказвам ли от фирмата или да се опитвам да водя преговори? Да предприемам ли по-хард мерки?
безпардона
 
Мнения: 8
Регистриран на: 24 Яну 2017, 15:39

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот mimeto90 » 24 Яну 2017, 17:47

Ами това е положението, може да си плащаш и накрая теб ще те изкарат, че си виновен за скапаната мрежа, за неумението на специалистите да се справят с проблема, за това, че си избрал такъв рутер и т.н. Сменяй фирмата и хич не се разправяй, стига да има друг, който да предлага тази услуга в градчето ти.
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот analizatorka » 24 Яну 2017, 22:56

Аз бих говорила отново с тях и щях да се опитам да ги накарам заедно да решим проблема по някакъв начин. След като създава грижи рутера, все някой от тях ще разбира какво да пипне по него и така всичко да се нареди. Няма нужда от натягане на напрежението, като тръгнеш да ги съдиш, например, едва ли ще спе1елиш много, само разходи.
analizatorka
 
Мнения: 564
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:13

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот exotic » 25 Яну 2017, 09:53

Според мен такива неща не трябва да се оставят и да се премълчават, а докрай да си защитаваш правата и интереса. Ако всеки може да прави каквото си иска, докъде ще я докараме?
exotic
 
Мнения: 360
Регистриран на: 15 Авг 2014, 13:29

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот Ваня Стойчева » 25 Яну 2017, 10:29

От поста ти става ясно, че това са твоите представи, но не става ясно, дали си говорил с фирмата, до колкото разбирам не. Изключили са ви и ти си решил, че са го направили целенасочно и нарочно, без да си попитал защо искаш съвет и да гадаем на отношение, което реално не си получил. :roll: Не мисля, че можеш да бъдеш посъветван за нещо.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот miron » 25 Яну 2017, 13:19

Говори тях, от написаното става ясно, че не е воден разговор с фирмата, след прекратяването на услугата. Може да са направили някаква настройка, която да не отговаря за вашия рутер в момента и самите те да не знаят, че вие имате проблем.
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот Lili_gagarin » 25 Яну 2017, 13:49

Обади се на фирмата и питай каква е причината, може да е обикновена променена настройка, а ти да си решила, че ти правят напук, изобщо да си призная... чудя се как не си звъннала най-напред на тях, да разбереш какъв е проблемът. Ако не ти хареса отговора, казваш им да си гледат работата и преминаваш на друг доставчик. :mrgreen: По принцип не би трябвало рутера ти по какъвто и да е начин да влияе на техните проблеми.
Lili_gagarin
 
Мнения: 135
Регистриран на: 27 Яну 2016, 16:01

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот безпардона » 25 Яну 2017, 15:39

Мъжът ми се обади още същата вечер и казаха направо да си купуваме нов рутер, защото нашият смущавал и съседите се оплаквали, че имат проблем с интернета. Изпращал IP адреси, някакви такива работи, не съм технически грамотна, за да обясня по-подробно. Затова ме хвана яд, защото вместо да дойдат и да погледнат настройките, както казвате, направо отрязаха да си купуваме ново устройство при работещо!
безпардона
 
Мнения: 8
Регистриран на: 24 Яну 2017, 15:39

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот Elica » 25 Яну 2017, 16:19

безпардона написа:Мъжът ми се обади още същата вечер и казаха направо да си купуваме нов рутер, защото нашият смущавал и съседите се оплаквали, че имат проблем с интернета. Изпращал IP адреси, някакви такива работи, не съм технически грамотна, за да обясня по-подробно. Затова ме хвана яд, защото вместо да дойдат и да погледнат настройките, както казвате, направо отрязаха да си купуваме ново устройство при работещо!

В този случай им казвай да си гледат работата. :mrgreen: И премини на друг доставчик.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Как да действам срещу некоректна фирма?

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 26 Яну 2017, 09:59

Ако останете при тях, каква е гаранцията, че и с другия рутер няма да имате същите проблеми? Мрежата им като не е в ред няма да купувате сто рутера. Ще ви ги платят ли? Те всичките доставчици хвани единия, удари другия :mrgreen: .
MaLkA_sLaDoRaNa
 
Мнения: 126
Регистриран на: 03 Апр 2015, 14:03

Следваща

Назад към Похвали се, оплачи се, намерете или дайте своето мнение!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта