Къде държите препаратите и лекарствата?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот vanusha » 25 Яну 2017, 15:21

Искам да ви питам къде държите лекарствата и препаратите си у дома? Бях на гости в моя позната с две малки деца и си говорихме за някакви битовизми, при което тя отвори шкафа под чешмата и там беше рая на препаратите, всякакви видове бяха сложени, без да са заключени и без по никакъв начин да не са обезопасени.
Попитах я не се ли притеснява, че препаратите й са оставени така, при две малки деца. Тя каза, че изобщо никога не се е замисляла за това.. :roll: Обсъдихме нещата и тя каза, че ще заключи шкафа, след като й казах и моето мнение.
Но се зачудих, дали аз съм хахавата, или може би и други майки изобщо не са помислили къде се намират тези опасни неща - лекарства и препарати, които за нас, като големи са част от ежедневието и не представляват опасност, за децата не е точно така.
Споделете, вие къде държите препаратите и лекарствата?
У дома мога да кажа, че лекарствата и препаратите вече са на достъпни места, препаратите в шкаф в банята, лекарствата в кутия в секцията, но когато детето беше малко препаратите ги бях скрила на високо, а лекарствата също бяха на недостъпно място за детето. Сега е на 15 и разбира се, знам, че няма да се нагълта с препарата за пода,но когато е малко детето...? :?: :?: :?:
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот Mauritius » 25 Яну 2017, 16:06

Около годинката започват много да тършуват и да любопитстват, завират се навсякъде. Моята племенничка като ми идва на гости всеки път всички препарати ги складирам в банята, иначе стоят и моите под мивката. Те шкафовете не се заключват сега, как може да се обезопасят освен да се махнат от някой нисък шкаф и да не се слагат там.
Mauritius
 
Мнения: 282
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 13:01

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот vanusha » 25 Яну 2017, 16:16

Mauritius написа:Около годинката започват много да тършуват и да любопитстват, завират се навсякъде. Моята племенничка като ми идва на гости всеки път всички препарати ги складирам в банята, иначе стоят и моите под мивката. Те шкафовете не се заключват сега, как може да се обезопасят освен да се махнат от някой нисък шкаф и да не се слагат там.
Най- малкото може и с катинар да се заключат, колкото и да не е красиво, но в името на зравето на детето! Не искам да разказвам астрашни истории, но на една позната, детенцепо преди много години почина, защото е пило от препарата за почистване на пода. Да, може да не е красиво да имаш препарати окичени на високо из дома си, но другото нима е по-красиво?!
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот Elica » 25 Яну 2017, 17:00

Vanusha, това е ужасно! Наистина е трагично, колко малко майки се замислят, все си казваме, че това няма да ни се случи! :shock: Жалко за детенцето, но нека това да е лампичка, за всяка жена, която прочете темата!
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот Lilly_milly » 25 Яну 2017, 17:25

Като искаме да ни е красиво не трябва да е за сметка на здравето. Пак може да се намери начин да не се виждат препаратите и да са далеч от детските ръчички. Колкото и да няма място, определено за тази цел, все ще се намери подходящо кътче да са по-прибрани. Моите за банята и тоалетната ги слагам зад тоалетната чиния.
Lilly_milly
 
Мнения: 245
Регистриран на: 16 Дек 2014, 14:32

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот отчаяна » 25 Яну 2017, 22:01

Мен много ме е страх да не стане нещо такова и винаги внимавам къде какво оставям. Особено лекарства като видя захвърлени по масата или шкафовете се карам защо са оставени така. Такива неща трябва да са прибрани на сигурно място.
отчаяна
 
Мнения: 92
Регистриран на: 25 Авг 2016, 13:49

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот Rali_hr » 26 Яну 2017, 11:52

Децата ми вече са големи и не се притеснявам, че ее тръгнат да пипат лекарствата, но все още прибирам препаратите на сигурно място, защото не съм сигурна, дали няма да объркат някоя опаковка с нещо друго, затова те скрити, а хапчетата знаят, че не се пипат и им имам пълно доверие. Препаратите държа над шкафа в банята ;)
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот mamina » 26 Яну 2017, 13:11

Като беше малък моят синследях за хапчетата да не са близо до него и да не ги докопа, ако някой случайно е забравил за тази подробност. Винаги ги пъхах вчекмеджета, които са на високо. Препаратите съм си ги прибирала в банята и за тях не съм се притеснявала толкова, не е влизал да тършува там. Сега е голям, препаратите си стоят на същото място, с лекарствата вече не се съобразявам толкова. Не би тръгнал да пие сам без аз да съм му го дала.
mamina
 
Мнения: 525
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:55

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот Pipilota » 26 Яну 2017, 13:23

Всичко крия, синовете ми като по-малки, на гости на баба си се бяха омазали с течен перилен препарат, малко си бяха и поизяли, за щастие нямаше нищо сериозно! бабата уж ги гледаше, какво станало, на гости там, те си отворили шкафчето и си харесали, отваряли, близали, изсипвали.... добре, че на големия не му е щукнало да пие от капачката, защото той го имаше вече това умение да пие, докато малкия беше на годинка. Затова по-добре да са скрити и да се притесняваме, отколкото да стане нещо подобно, или по-лошо!
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Къде държите препаратите и лекарствата?

Мнениеот Mon_ton » 26 Яну 2017, 15:37

Малко грозно, но с един синджир късичък и катинар съм ги заключила, защото имам у дома препарат за съдовете, прах за пране, течен, омекотители, белина и кислол. Често приятели ни бъзикат за заключването под мивката, но съм спокойна на 100000%, че дъщеря ми няма как да пострада. А ключа е на връзката ми с ключовете, чистя и ровя в този шкаф само, когато тя спи. :!: лекарствата са в заключено куфарче и прибрани в секцията.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта