Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
26 Яну 2017, 16:31
Почнахме да събираме вече играчки у дома и все повече се чудя, дали наистина са толкова необходими. Вярно, че моята дъщеричка е много малка за играчки, но много познати наши са затрупани с играчки и майките им споделят, че децата не си играят с тях.
Интересно ми е на другите какво е мнението, дали всъщност играчките са важни за детето или по-скоро са начин, който родителите използват, за да ги оставят на мира? Колко играчки има вашето дете и съжалили ли сте за купените ви играчки, или ги намирате за полезни?
26 Яну 2017, 17:11
Мисля, че на децата им трябва много повече внимание от родителите, отколкото от играчките. Има някои, които са важни и които развиват детската мисъл, но само ако те се използват наистина, а не са само някакъв параван един вид.
26 Яну 2017, 17:49
Нямам нищо против играчките, не е нужно да се затрупва детето с тях, но мисля, че са му полезни, развиват му въображението. Но много се дразня, когато е бил голям рев за дадена играчка, поиграе си с нея максимум няколко дни и после дори не я поглежда. И така следващата, и следващата. Само пари на вятъра се получава в един момент. Затова много внимателно според мен с играчките!
27 Яну 2017, 10:38
Децата имат огромен избор и искат, родителите им искат да ги направят щастливи и купуват. Понякога се оказва, че на децата им трябват малко играчки, за да могат да ги ценят и да развиват въображението си.
27 Яну 2017, 10:45
На мен не ми се налагаше да купувам играчки, защото все му подаряваха на моето дете. И пак бяха много. Хем място заемаха, хем повечето бяха счупени и не ги поглеждаше. Не знам какъв кеф му правеше да ги чупи. Колко са отишли на боклука... Това може ли да мине за развиване на въображението, като иска да погледне какво има отвътре?

Като се замисля, затрупването на децата с играчки не ни прави услуга. Наистина те свикват да се забавляват с помощта на нещо, все трябва някакъв предмет да ги забавлява и така като им доскучае и бъдат оставени сами на себе си, не могат да си намерят място и почват да мрънкат, че няма какво да правят. Дори не могат да измислят с какво да се забавляват сами.
27 Яну 2017, 11:39
Моят син йникога не е имал чак много много играчки, но и да няма не е добре. Когато няма детето се чуди какво да прави, скучному е и накрая не играе с нищо и дреме на телефона. Имам приятелка, която веднъж не е споделила, че детето й си играе с играчка, ами й взема телефона постоянно. У нас играчките са в другата стая, ходя и му избирам нещо на случен принцип и му давам да играе, като му омръзне, отида и донеса други играчки, които е забравил. Така хем играчките се въртят, хем и се играе с тях.
27 Яну 2017, 12:08
За мен е много важен разход това и не го пренебрегвам, нито с каката, нито сега с малкия. Купувам необходими играчки,около веднъж на 2-3 месеца вземам нещо, играчките ги редувам избирам неща подходящи за развитието им. Лишаването от играчки или презатрупването с тях е грешно, но играчките са много важни за изграждането на детето.
27 Яну 2017, 13:57
Важни са разбира се, как да не са важни, нали са специално създадени за децата! Купувам хубави и скъпи играчки, които дори и да се счупят в последствия не ме е яд, защото знам, че съм осигурила най-доброто на детето.
27 Яну 2017, 15:08
Ако играчките не са компенсация на внимание са важни, но ако са начин да се разкара детето, то по-добре без тях, за да може родителя да отдели малко време за детето си, вместо за себе си.
27 Яну 2017, 15:59
Важни са, да, но като станат един милион, май вече не толкова. Малката е фрашкана с играчки а още няма година.... какво да кажа за по-нататък?!