Любимо "тесто" за мъфини и любима торта ми е червеното кадифе. Правила съм я при много поводи и дори не е трудна, а е много ефектна. Сега ще напиша рецептата, някой ако я иска. Ще сваля снимка от интернет, ако не сте я виждали, защото апарата ми не е тук, а нямам снимка на телефона. :)
- 1 пакетче масло на стайна температура
- 2 яйца
- 3 с.л. какао
- 1 1/2ч. захар
- 2 с.л. екстракт от ванилия
- сладкарска боя (гледайте да е по-наситена, аз ползвам течна и слагам поне 1-2 с.л.)
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаша бътърмилк - това е прясно мляко с лимонов сок (мътеница)
-1 чаена лъжичка оцет
320 грама пресято брашно (около 2 чаши и половина)
Маслото се разбива добре с миксер, когато бухне, се добавят едно по едно яйцата, добавя се и ванилията. В малка купичка се разбиват 2с.л. какао и оцветителя и се добавят към маслото. В отделна купа се смесват сухите съставки като се пресяват добре. Добавят се постепенно към маслото, като се редува -суха смес и малко от мътеницата (бътърмилка), в последната част от мътеницата добавете и оцета.
използват се 3 тавички за печене на блатовете, като всяка се намазва с малко масло и се поръсва с какао (излишното се маха). Тестото се разделя на 3 части. Пекат се 200 градуса за около 20 минути (всичко зависи от фурната ви).
Подреждата се тортата, а кремът, който се използва е айсинг. :)
Дано рецептата да ви хареса! :)