Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот S_Milenska » 03 Фев 2017, 15:19

Забелязвам, че повечето жени около мен по време на цикъл за раздразнителни, боли ги корема, чувстват се зле, но не и аз. Изобщо нямам никакви признаци, че нещо не ми е "наред". Заприказвахме се с една колежка, с която се оказа, че ни съвпада и тя се чувстваше зле, а аз добре. Каза ми, че всъщност, би трябвало да не се чувствам добре и може би имам нужда от преглед. Замислих се, защото усещам някакви изменения в цикъла си последно време, но не бих казала, че това е някаква индикация, но се зачудих, дали като отида на лекар трябва да се оплача, от липсата на оплаквания по време на месечния цикъл? :?:
На мен ми звучи абсурдно липсата на проблеми да е проблем, но ако съм единствена, която се чувства супер и по време на месечния си цикъл, може би наистина нещо не е добре и не трябва да е така. Вие как мислите? :?: Нормално ли е да се чувстваме зле по време на месечния си цикъл? :?:
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Rali_hr » 03 Фев 2017, 15:47

Защо да трябва да се чувстваш зле, според мен си една от малкото късметлийки, които имат щастието да се чувстват повече от перфектно по време на месечния си цикъл, така че не се подценявай, а се радвай! :) Всичко ти е наред!
Чела съм, че точно състоянието, в което се чувстваш по същия начин, както винаги е най-перфектното за цикъл, т.е. така както трябва, а не симптомите да са нещото, което да е задължително. Напротив, твоето състояние е това, към което всяка жена трябва да се стреми, защото има начини за спряване с проблемите с цикъла. Аз се подувам например и затова преди да ми дойде седмица по-рано почти спирам да ям сол и пия повече вода, така чувството за подуване го няма, а болката неутрализирам с прием на магнезий. ;)
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот pravilno » 03 Фев 2017, 16:23

При всеки е различно, защо трябва да се чувстваш като другите? Аз нямам болки, само усещам напрежение в корема и гърдите и също ми се подува стомаха, нищо повече. Не си внушавай разни разнообразни :wink: .
pravilno
 
Мнения: 508
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:46

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Kremiliya » 03 Фев 2017, 16:25

Всяка жена се чувства по различен начин по време на менструация и това е нормално, защо да трябва и ти да се чувстваш зле, напротив, радвай се, че нямаш симптоми, защото е много гадно. При мен е температура, втрисане, отпадналост, гадене и болки в корема първите два дни. Така че само мога да ти завиждам. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Фев 2017, 08:54

Не, след като се чувстваш добре и си била добре толкова години, не си мисли, че нещо не е наред. По-скоро, трябва да се чувстваме добре по време на месечния цикъл, надали природата го е измислила да сме като парцали за 3 дена от месеца и да не можем да свършим нищо. Това, към което трябва да се стремим е добро здраве и добро усещане за него, ти го имаш, не си търси поводи да го разваляш :)
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот kauda » 04 Фев 2017, 09:04

Силви, какво се чудиш, аз същоп се чувствам страхотно, има само един момент, в който малко ми се вие свят, ако е много горещо, но се чувствам добре нищо не ме боли, нямам и ПМС и дори не съм сигурна точно в кой ден ще ми дойде. Радвай се, че се чувстваш така добре, защото наистина много жени имат страшно тежък цикъл и всъщност точно нашето състояние е нормалното и правилното, другото е сбъркано.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Фев 2017, 10:15

Веднъж се чувствах подута, веднъж тоя месец ми беше лошо, за първи път имах силен първи ден и за първи път ми беше зле, никога не ми се е случвало, моето лечение ме съсипа, беше ми много омърлушено и лошо, но в рамките на няколко часа ми мина, необичайно за мен. :roll:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Kaya » 05 Фев 2017, 10:45

Ако трябва да има правила, то тези, които се чувстваме като парцал, трябва да сме топ на най-добрия и правилен месечен цикъл, според твоята позната. :mrgreen: Аз се чувствам като на смъртно легло, вие ми се свят, повдига ми се, коремът ми е на топка, нервно ми е, просто кошмар. Радвай се, че се чувстваш добре.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот M.Tasheva » 06 Фев 2017, 11:59

Това, че един се чувства по един начин, не означава, че и за другите важи същото. Строго индивидуално си е, в тялото на всеки текат различни процеси, на един му действа едно, на друг - друго. Има лекарства, храни, напитки, които могат да облекчат малко симптомите, но и тук си е строго индивидуално.
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Guppy » 16 Май 2017, 12:53

Чак да е задължително. Аз се чувствам отпаднала и подута, когато съм в цикъл. Често е нетърпимо и искам само да лежа, въпреки че болката не е силна, но дискомфортът е голям. Няма правила как някой трябва да се чувства по време на цикъла.
Аватар
Guppy
 
Мнения: 216
Регистриран на: 30 Ное 2016, 13:34

Следваща

Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта