Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Родители или учители - кой трябва да ограмоти децата?

10 Фев 2017, 16:50

Pipilota написа:Даже не знам как може да се иска от децата да пишат от първи клас грамотно, при нас се е случвало в училището на големия ми син да ми правят забележки, че не пишел грамотно. Отговорих на госпожата, че не е писател, нито първите си 7 години са му преминали в преписвания на книги. Много ме ядоса! Всичко се изглажда с практиката, и учителите и родителите трябва да подкрепят децата, не да ги квалифицират като такива, или онакива. :!:

Не може да се очаква в първи или втори клас като им казват как се пишат някои думи, те веднага да ги научат и хоп, повече да не ги грешат. Не става така, та те в пети клас още бъркат елементарни за нас неща! Но за тях не са, ученето на правописа е свързано с много четене и писане, запомняне на правилата и наслагване на пластове знания. То си е и до усет, някои деца много лесно се ориентират, други не толкова.

Re: Родители или учители - кой трябва да ограмоти децата?

13 Фев 2017, 14:28

След пети клас каквото са научили и запомнили като правила децата, това е. После учителите само драскат с червения химикал и ти си прави изводите. Родителите тогава трябва да са по-стриктни.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2