Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
09 Фев 2017, 15:23
Оле, в доста голяма въртележка ще влезем тука, защото според мен и родители, и учители трябва да си поделят тази отговорност. Но често и самите майки и бащи са скарани с правописа, че и с правоговора, и не знам как биха следели за нещо, което самите те не знаят.
09 Фев 2017, 15:33
И родилите и училите имат споделена отговорност, но родителите са тези, които трябва да запалят децата по книгите, защото точно книгите са тези, които ще ги научат на правопис и правоговор !
09 Фев 2017, 16:12
Работа е на учителя, нали затова са учители, за да учат децата, родителите имат на какво да ги научат, но работата с обучението и ограмотяването е работата на учителя, за която той получава пари.
09 Фев 2017, 16:22
Според мен основите полагат учителите, а вкъщи само се затвърждават правилата чрез упражнения. Родителите трябва да правят по-често диктовки на малките си ученици. Защото в училище се обясняват правилата на правописа, но ако не се практикува често, се забравя.
09 Фев 2017, 16:55
analizatorka написа:Според мен основите полагат учителите, а вкъщи само се затвърждават правилата чрез упражнения. Родителите трябва да правят по-често диктовки на малките си ученици. Защото в училище се обясняват правилата на правописа, но ако не се практикува често, се забравя.
И не само, децата като си виждат грешките, ще ги поправят, с писане се обогатява речника от правилно изписани думи. Все пак, когато нещо се пише грешно, то ако не бъде видяно, няма как да бъде поправено.
09 Фев 2017, 23:54
На децата доста сложен и труден им се струва българския език и затова се нуждаят от подкрепата и помощта както на родителите, така и на учителите. Не виждам едното без другото. И наистина редовното четене помага.
10 Фев 2017, 10:08
Много повтаряне искат правилата за правопис, много, но така се запомнят.
10 Фев 2017, 15:06
Даже не знам как може да се иска от децата да пишат от първи клас грамотно, при нас се е случвало в училището на големия ми син да ми правят забележки, че не пишел грамотно. Отговорих на госпожата, че не е писател, нито първите си 7 години са му преминали в преписвания на книги. Много ме ядоса! Всичко се изглажда с практиката, и учителите и родителите трябва да подкрепят децата, не да ги квалифицират като такива, или онакива.
10 Фев 2017, 16:32
Най-добри резултати биха се получили, ако се комбинира това между родителите и учителите, тези деца се справят най-добре, но и от друга страна всичко си е до това, какви са децата. Дали са предразположени или не към това, да бъдат перфектни.