Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
14 Фев 2017, 13:48
Отново съм на диета и за пореден път забелязвам, че много ми се променят настроенията. Както съм весела, ставам мрачна, ядосвам се по-бързо и много бързо ми става всичко досадно! Не знам каква е причината, но съм забелязала, че като съм на диета много лесно и много бързо се ядосвам и то за немалко неща.
Днес пак избухнах без причина направо, после като се замислих изобщо не бях постъпила правилно.
Вие забелязали ли сте да ви се мени настроението и каква според вас е причината да се променят настроенията ми докато съм на диета?
14 Фев 2017, 14:05
Според мен причината е, защото се е променил начина ти на живот, особено, ако диетата е по-строга и ако до вчера,след като си се ядосала си хапвала парче шоколад, сега това го няма и ти е много по-трудно да се справиш с ежедневието по такъв начин.
14 Фев 2017, 14:42
Малко ли е постоянно да следиш какво ядеш, колко ядеш и да си забраняваш различни храни? Настроенията се менят, килограмите се менят, всичко се мени, абе жени

.
14 Фев 2017, 16:59
Със сигурност диетата ти н е е добре, може да се дължи и на липса на витамини, вземи си един комплекс да видиш дали ще се почустваш по-добре.
14 Фев 2017, 23:30
Може диетата ти да е прекалено строга. Или имаш нужда от малко сладко и захар

. Все пак организмът си иска своето и тоталната забрана на сладко не е полезна.
15 Фев 2017, 10:17
Диетата си е един стрес за организма според мен и винаги се приема като доста ограничаващо състояние. В ума ни се набива, че не сме свободни да ядем каквото искаме и това потиска. И аз съм го забелязала по себе си. Особено когато съм в компания и гледам другите.
15 Фев 2017, 10:23
Какво да ти акжа, аз съм същата, изнервям се по-лесно, преди когато се изнервех можех да отворя хладилника, сега като се ядосам трябва да ям ябълка, това ме ядосва още повече.

Ако намерим може би подходящата ни диета, с която се чувстваме добре, това няма да го има.
15 Фев 2017, 12:46
Ако диетата е рязка промяна на обичайния ти начин на хранене, то няма защо да се учудваш, целия ти мозък и организъм се бушуват срещу новото, което му се случва, настроенията са част от всичко това. Промени диетата, така че максимално да се доближава на стандартния ти начин на хранене, а с времето променяй по малко, без резки маневри.
15 Фев 2017, 13:57
Според мен е напълно нормално, може да е и въпрос на хормони и с тяхната промяна да изпитваш повече раздразнителност, а и ако си гладна, нормално да си по-нервна, гладът не е добра работа.