Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
16 Фев 2017, 15:17
Имам засаден зелен лук у нас и си отрязвам от перата, ползвам и той продължава да пуска и така почти до безкрай.

Гледала съм, че нещо подобно може да стане с маруля, но не съм пробвала. За подправките също - имах магданоз, но не пусна втори път, след като го обрах, може би нещо гледането ми не е било правилно, знам ли, защото мисля, че той си извира просто.
Вие отглеждате ли някакви зеленчуци или подправки в саксии и да ги ползвате до "безкрай"? Как ги отглеждате и какви посаждате?
16 Фев 2017, 16:53
Аз правя така с моркови, репички, защото им харесвам и листата, не само плода, с чесъна също става, но той по-скоро е вкусен целия и използвам такива листа, само за декорация. Босилека също може да се откъсне и да се пусне ново стъбълце.
16 Фев 2017, 23:48
Аз досега подправки и зелен лук съм отглеждала в саксии. Босилек, магданоз, риган, мента напълно е възможно да се гледат. Зеленият лук пък само го забождаш и нямаш проблем

.
17 Фев 2017, 10:19
penelopa написа:Аз досега подправки и зелен лук съм отглеждала в саксии. Босилек, магданоз, риган, мента напълно е възможно да се гледат. Зеленият лук пък само го забождаш и нямаш проблем

.
Подправките не са ли и те на принципа "само го забождаш"? Аз зелен лук си отглеждам от стар - слагам една глава стар и я засаждам в малко пясък, поливам редовно и след няколко седмици имам чудесни пера, които само подкъсявам после.
17 Фев 2017, 10:24
Не, не можеш просто да ги забодеш, поне не с всички. Магданозът например е със семенца, които ги пускаш в почвата.
17 Фев 2017, 11:43
Елементарно е да си отглеждаш растения в саксията, без значение просто забодени ли са или просто са им поръсени семенцата. По-сложно е с тея растения, които ще пуснат вече от готовия си продукт. Репички съм си отглеждала за листа, също прясно червено цвекло, целина за стъбла, маруля искам да пробвам. :)
17 Фев 2017, 12:39
Аз имам само подправки, за лук мислих, но реших, че заема много място, но ще взема да пробвам, поне за спасяване на положението да имам.

Глави ли слагате, защото съм гледала едно клипче, в което ползваха пресен лук, отрязани перата и сложен във вода.
17 Фев 2017, 13:46
И аз подправки, не съм слагал зеленчуци, ако не се брои покълването на разни семена.