Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот dessiblond » 16 Фев 2017, 18:32

Не мога да разбера каква е логиката в новите правила за КАТ. Ще бъдат викани само в случаите на тежки катастрофи и когато има тежко ранени при инцидента. Хубаво, но в другите случаи как ще се определи кой е виновен, дали е карал пиян или дрогиран и затова е причинил катастрофа и така е застрашил живота на хора? :shock: Шофьорите щели да се разбират помежду си и да сигнализират застрахователите си! Като знам колко сме разбрани по пътищата и цари мир и любов, вярвам, че така ще стане! Ще стане, ама както казват децата, на кукуво лято. Леките катастрофи нямало да бъдат регистрирани в КАТ. Ами как потърпевшият ще получи своето обезщетение и справедливост. Нали може да му се изсмеят в лицето и да кажат, че такова нещо изобщо не е имало! Виждате ли някаква логика във всичко това? Какъв ще е резултатът според вас?
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот dimilov » 16 Фев 2017, 20:03

Отново идва мутренското време.Ако си караш по правилата ,а от изневиделица някой те блъсне и няма жертви,като е посред нощ -застрахователите си спят,КАТ спи,а ти стой в снега на място на инцидента до сутринта,та като стане 9 часа да се обадиш на когото трябва.А с другите участници се разберете някакси- ако са пили,или пък дрогирани,таман ще им мине до сутринта и помни ,че виновникът винаги ще е по-слабия ,по-бедния ,по -страхливия, по -безвластния.Направете си там една разписка ,че си виновен и поемаш всички разноски по ремонта на другата кола,щото иначе ще си та пребият и хвърлят в канафката.Пускай хората да си пътуват, щото има още барове да обикалят, да ударят по едно за твое здраве и после отивай в данъчното и плащай бързо всички данъци,щото трябва отнякъде държавата да вземе пари и да плаща заплатите на служителите на КАТ.Да си имат да си харчат. Пък когато някъде пак някой идиот се излети и те блъсне пак и ако дойдат-добре дошли.После в реанимацията като излезеш от комата ще видиш колко щастлив ще си ,щото си оцелял.И знаеш ли защо е така-защото трябва да дойде ден ,в който вместо теб в реанимацията трябва да е цялата паплач ,която фабрикува и утвърждава това беззаконие.
dimilov
 
Мнения: 10
Регистриран на: 28 Мар 2014, 03:13

Re: Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот penelopa » 16 Фев 2017, 23:21

Това кога го измислиха? На мен веднъж за съжаление ми се наложи да викам КАТ, нацелиха ме в задната броня и ги извикахме. Понеже бяхме по средата на Хаинбоаза, ги чакахме 2 часа, ако не и повече, за да ни направят проба за алкохол, да напишат протокола и да накарат виновника да си даде координатите на застрахователя. И тогава полицаите ни питаха дали ще се разберем помежду си и да си оправим сметките или да пишат протокол. Виновникът искаше да изклинчи, естествено, и аз казах да пишем протокол тогава. Застрахователите оцениха щетите и ми платиха колкото трябва. Какво щеше да се получи, ако КАТ не бяха там? Сега ще направят така с тия глупости, че хората да се карат и да се пребиват за една чукната броня или смачкана ламарина :mad: . Съвсем безконтролно ще стане положението.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот gomez123 » 17 Фев 2017, 10:43

Добре де, как ще става тогава? Засече те някой на пътя и си остържете боята, попълните някакви протоколи и ги носите на застрахователите. Те ли ще разследват кой е виновникът и как? :shock: Какви доказателства ще намерят? Не мога да схвана какъв е замисълът :roll: .
gomez123
 
Мнения: 246
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 11:42

Re: Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот Guppy » 17 Фев 2017, 10:50

Ще се молим да се удряме само с някой разбран, това излиза. Много е глупаво, това си е начин изведнъж рязко да намалеят катастрофите. :roll: Огромна глупост, но кажете ми, какво НИ спира всички шофьори да излезнат на протест и да кажат, че не се съгласни? Заслужаваме си много неща, след като спим, като общество.
Аватар
Guppy
 
Мнения: 216
Регистриран на: 30 Ное 2016, 13:34

Re: Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот Mauritius » 17 Фев 2017, 12:35

То едни разбрани шофьори по нашите пътища, направо в болница те вкарват :mrgreen: . Какво им пречи на катаджиите да се разкарат малко, все пак те са органите, които определят кой кара правилно и дали е изряден.
Mauritius
 
Мнения: 282
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 13:01

Re: Няма да викаме КАТ при лека катастрофа - има ли логика?

Мнениеот valensiq » 17 Фев 2017, 12:49

И аз я чух тази глупост, няма как да се получи, после ще се търси полицията, защото тоя и оня бил пребит и хората ще трябва, заради чужда грешка сами да си плащат. Замислете се, вие ако имате възможност да се скатаете и да не платите нищо - какво ще направите?
Аватар
valensiq
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта