Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
11 Юли 2017, 13:45
Обожавам сарми, много са ми вкусни и любими, с всякакви листа, даже не подбирам.

Дори си правя "мързеливи" сарми, като нарязвам листа направо в сместта и запичам, стават също много вкусни.
14 Юли 2017, 09:09
S_Milenska написа:На мен със зелеви листа ми харесват най-много. Даже понякога правя с прясно зеле, и те не са лоши. Отделям си листа от зелката и ги варя за около 10 минути в гореща вода (слагам листата след като водата е завряла). След 10 минути, когато са готови листата ги изваждам от водата и оставям да се охладят, за да мога да ги пипам спокойно. ПРез това време си правя пълнежа:
Задушавам 1 глава лук, 2 моркова и 2 чушки всичко нарязано на дребно, когато омекнат зеленчуците добавям каймата и я бъркам, докато се раздребни. Слагам подправките - чубрица, сол, черен пипер, червен пипер и 4-5 с.л. доматено пюре или два домата нарязани на ситно и след 2-3 минути слагам 1ч. ориз , заливам с 1 чаша вода и разбърквам за 5 минути, докато водата се поеме почти цялата от ориза. Махам от котлона и идва време за пълненето. Изчиствам дебелата част на зелено и слагам по 1 с.л. от пълнежа. Нареждам в гювеч или в тенджера, на която на дъното съм обърнала една чиния. Заливам с още 2 чаши вода и слагам да се пече, ако е гювеч, или да се вари, ако са на котлона.
Хитро е това с пресните зелеви листа, аз винаги с кисело зеле съм правила, уж така си знаем от деца. Ще пробвам лятото да направя така. Но не става ли много гаден и зелев вкуса?
14 Юли 2017, 11:06
Нямам любими, всички сърми харесвам, може би защото нямам много често за ядене, голяма играчка е да се приготвят.
11 Дек 2019, 12:18
Тази Коледа родителите на жена ми ще са на гости, а на мен се паднаха сармите. Търся предложения за вкусен сос, с който да ги залея при поднасяне. Колкото и да са вкусни, да не е прекалено
пикантен. За мен това е супер, но те са по-възрастни и търсят по-лека храна.
Вариант е да направя и два вида сос, като единият е за нас и другият за тях - без лютиво.
Дайте да измислим нещо заедно, нищо, че съм мъж и аз мога да опитам да готвя!
11 Дек 2019, 12:55
Този сос съм го пробвала и сармите стават много вкусни. Ако пропуснеш чушката накрая, няма да е лютив. Може да го пробваш:
Сос от домати и сметана за сарми.Успех!
12 Дек 2019, 10:14
Ето и от мен една рецепта за сос със зелев сок:
Млечен бял сос за сарми със сок и кисело зеле.
Продукти:
3 яйца
4 супени лъжици кисело мляко
6 супени лъжици брашно
морков – нарязан на много ситно
стрък целина – нарязана на много ситно
полови глава лук – нарязан на много ситно
2 скилидки чесън – нарязани на много ситно
сол
черен пипер
чубрица
сок от кисело зеле
вода
Начин на приготвяне на соса:
Напълнете половин тенджера с еднакво количество вода и сок от кисело зеле. Сложете ситно нарязаните морков, целина, лук, чесън и подправки на вкус сол, черен пипер, чубрица. Сложете тенджерата на среден огън да поври за 40 мин. и образува вкусен бульон – основа за белия сос. След като е готов, вземете лъжица и оберете по-голямата част от ситно нарязаните зеленчуци. В отделен съд разбийте застройка с 3 яйца, 4 супени лъжици кисело мляко и 6 супени лъжици брашно. Прибавете застройката в бульона, като бъркате в следващите 5-6 минути до получаване на гъст бял сос.
12 Дек 2019, 11:58
Използвайте бульона от сармите, задушете малко чесът, добавете после от бульона. Кисело мляко на око, копър, солчица, може и орехи да добавите. Орехите ги запичам леко на тиган, стават по-вкусни.
Ще си оближете пръстите.
24 Дек 2019, 14:39
Асеновградските сармички са дребни, другите са по-големи. Много подходящи са за коледната трапеза. Аз не мога да ги правя, но много ги обичам, стига да има кой да ми ги приготви.
Като стана дума за Коледа и сарми, знаете ли какво е коледна еротика?
Да снимаш сармите незавити!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.