Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Рецепти за вкусни домашни бонбони?

11 Мар 2017, 10:36

400 мл кондензирано мляко
200 г кокосови стърготини
4 супени лъжици захар
60 г масло
1 ванилия
50 г сурови бадеми - белени. Записала съм си рецептата от някъде от интернет. :) резултатът е бонбони рафаело!
Затопляме млякото, маслото и захарта, когато се стоплят прибавяме кокосовите стърготини и бъркаме, докато сместта стане по-гъста. от сместта се правят топчета, във всяко се слага обелен бадем и се овалва в кокос! :)

11 Мар 2017, 11:41

какво сте направили?! Почвам ви днес, макар че за днес съм си определила едни кокоски да правя, но трюфелите на Юнончето ще ги правя задължително, мног ми харесват, а по магазините много скъпи. : значи само сметана и шоколад, без масло! :)

15 Мар 2017, 13:20

У нас си падаме по шоколада. Вземам черен шоколад, но качествен, разтопявам го и във форми за лед слагам от шоколада, после слагам сушени плодове, ядки, заливам с още шоколад и тук-там поръсвам с нещо от пълнежа. ;) за мен тва си е класика и колко жени съм спечелвал така да не ви казвам. Якото на шоколадовите бонбони е, че са супер лесни и всички ги обичат.

11 Яну 2019, 12:51

Най-простото, което аз знам е кокосово и какаово масло, разтопен на водна баня черен шоколад, натрошени ядки и воала! :)

23 Май 2019, 10:31

Последното, което правих е смлени орехи, какао, лимон и мед. Станаха страхотни и много свежи!

05 Юни 2019, 10:34

Ива Тодорова написа:Последното, което правих е смлени орехи, какао, лимон и мед. Станаха страхотни и много свежи!

Правих ги! Хем са супер простички, хем станаха вкусни! :smile:

06 Юни 2019, 16:09

Много често правя такива сурови бонбони, гледам да са засищащи, защото съм против яденето за убива не на време, затова ги правя с фурми, овесени ядки, кокосови стърготини и масло, бадеми, смилам всичко и накрая овалям в стърготини.
Разбира се, нездравословни варианти има много, могат да се смелят бисквити орео, да им се сложи малко крема сирене и малко, да се стегнат за кратко в хладилник, след което да се оформят топчета и замразят. Накрая се потапят в шоколад и се получава убийствена вкуснотия :)
И един печен вариант, който за мен си е по-скоро бонбон, отколкото сладка е кокосови стърготини и яйце, запича се за 5-6 минути, колкото да се изсуши яйцето. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2