Касия и къна за здрава и красва коса

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Касия и къна за здрава и красва коса

Мнениеот Dia » 09 Ное 2011, 13:56

qproin написа:Аз май с тези натурални продукти не вярвам да има успех, поне моят малък опит с къната го доказва.Но дай повече инфо за тези продукти - покрай билките доста се шуми в последните години, но не вярвам в техния "вълшебен" ефект.

Като спрем да се надяваме на вълшебства, се изненадваме приятно.
Поръчах касията от http://hennafox.com. Според мен има значителен положителен ефект върху косата ми, а и ми харесва, че се прави само веднъж месечно :)
Скоро ще споделя мнение за останалите билки, които реших да изпробвам!
Аватар
Dia

Мнениеот terminatorkata » 09 Ное 2011, 14:09

Някой може ли да ми каже, дали има натурални бои за коса, които да боядисват косата? Моля препоръчайте ми нещо натурално за червена коса...
Аватар
terminatorkata

Мнениеот Dia » 09 Ное 2011, 16:00

terminatorkata написа:Някой може ли да ми каже, дали има натурални бои за коса, които да боядисват косата? Моля препоръчайте ми нещо натурално за червена коса...

За червена коса пък е най-лесно. Натуралната къна, смесена с малко индиго, дава чудесен рубиненочервен цвят, ако искаш да е по-скоро рижаво - само натурална къна.
Аватар
Dia

Мнениеот Bella » 09 Ное 2011, 16:23

Dia написа:
terminatorkata написа:Някой може ли да ми каже, дали има натурални бои за коса, които да боядисват косата? Моля препоръчайте ми нещо натурално за червена коса...

За червена коса пък е най-лесно. Натуралната къна, смесена с малко индиго, дава чудесен рубиненочервен цвят, ако искаш да е по-скоро рижаво - само натурална къна.

През периодите ми когато съм била червенокоса слагах в къната йод и течен аналгин. Йода прави по червена косата а течния аналгин задържа цвета по-дълго време.
Аватар
Bella

Мнениеот amfibiq » 09 Ное 2011, 16:34

Течен аналгин? Той само за червения цвят ли се отнася или може да се ползва като добавка, за по-дълготраен цвят, към всяка боя или къна?
Аватар
amfibiq

Мнениеот valiart » 25 Ное 2011, 22:13

Имам приятелка, която не е използвала никога до сега боя. Използва само къна. Косата й е прелестна! Жива, подхранена с блясък. Боята със сигурност уврежда косъма. С амуняк, без амуняк не е като къната.
Аватар
valiart

Мнениеот radowen » 28 Ное 2011, 14:21

Къна съм използвала 2-3 пъти преди около 10 години. От тогава до сега - боя!
Наистина къната подхранва и е безвредна, а и можеш да добавиш допъелни подхранващи съставки-карамфил, йод и т.н. Но не мога да стоя 2 часа с увита глава, хващат ме нервите. Затова съм фенка и на бързите маски и такива които не искат увиване!
Иначе разгледах продуктите на Hennafox.com - заинтригуваха ме!
А дали къната покрива бели коси?
radowen

Мнениеот Silvi » 02 Фев 2012, 10:13

Какви са предимствата при боядисване на косата с къна:
На първо място не мога да не спомнена, че при използването на къна за боядисване на косата ще си спестите неприятното усещане за сърбеж, което се получава понякога когато използвате обикновена боя за коса.Освен това няма да рискувате да си докарате косопад, тъй като боядисването на косата с къна не уврежда косъма в неговата сърцевина а оцветява само външния му слой, докато боята променя пигмента в дълбочина. Не знам дали всеки е запознат, но къната е направена изцяло от растения.

Любопитно за къната
- Все по-често дамите прибягват до по-естествени начини за боядисване на косата. Добре познат и изпитан метод за боядисване на косата е с къна. Малко хора обаче знаят, че къната може да бъде опасна.
- Къната е храст, който расте предимно в Индия.
- Противно на общоприетото мнение да боядисаш косата си с къна не е никак „еко”, още по-малко био. Къната има свойството да извлича тежки метали от почвата, които след това през боята за коса попадат в организма и сериозно могат да го увредят.
- Известно за био боите за коса е, че нямат свойството да изсветляват косата, поради факта, че не съдържат перхидроли и други химически изсветлители. За това пък може да си придадете още по-наситен цвят като добавите пакетче черен чай към боята или пък органично индиго.
Silvi

Мнениеот Камелия » 23 Май 2012, 09:51

Преди години си боядисвах косата само с къна. Вземах си индийска в пакетчета, разтварях я на водна баня и мажех косата си с нея. Тогава косата ми много беше увредена и суха, когато добавиш масла в къната тя не само уплътнява косъма, но и придава блясък и мекота. Само така спасих косата си от сериозни увреждания. Този вид къна може да се намери в три цвята - светъл, кафяв и черен. Препоръчвам използването на къна тъй като уплътнява косъма и я прави жизнена, единствения и недостатък е, че бързо пада.Тъй, че ако искате да боядисвате косата си с къна трябва да го правите поне два пъти месечно.
Камелия

Мнениеот mamavladi » 30 Май 2012, 08:39

А как стои въпроса с къната и белите коси, ще успее ли да ги покрие? Защото в момента се боядисвам с черна боя, а косата ми е светло кестенява и тук-там имам бели косми. Питам, защото знам, че веднъж сложи ли се къна и след това боята не хваща... А ако не ми хареса цвета или има разлика в корените? Никога не съм използвала къна за коса и мисля да опитам тази, която се води индиго, защото истински натуралната е червена, че дори и рижава :roll:
mamavladi

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим