ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот Pipilota » 20 Юли 2015, 13:04

Andrey написа:Няма гаранция, че като си сложиш и ще се разболееш, нито пък като пропуснеш и вече нали ще си здрав. Въпрос на късмет е.

Точно, зависи от целия имунитет, отделно и колко болни са ни обиколили ;0
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Необходимо ли е да взимаме лекарства, когато сме болни от грип или може да се самолекуваме?

Мнениеот Mon_ton » 20 Юли 2015, 14:03

Мисля, че е по-добре да се пият парацетамоли, иначе без никаква помощ как ще се справи организма/
Аватар
Mon_ton

Re: Необходимо ли е да взимаме лекарства, когато сме болни от грип или може да се самолекуваме?

Мнениеот Alex_mor » 26 Юли 2015, 21:19

Самолеченията обикновено играят лоша шега, тъй че не би трябвало някой нормален да се самолекува. Все пак в повечето случаи българите мислим, че сме по-умни от всекиго, особено пък от някъв си лекар. ;)
Alex_mor

Мнениеот dejavu » 27 Юли 2015, 14:04

Pipilota написа:
Kaya написа:Зависи какви са симптомите, а и най-малкото имуностимулиращи и за температура трябва да се вземат лекарства, за да се помогне на организма да се справи. :idea:

Подкрепям! :)
Макар че има и доста хомеопатии, които са по-добрият вариант, за да не се затормозява тялото с такива лекарства! :)

Хомеопатични има много, за съжаление са скъпи и не винаги помагат на време, а и не действат еднакво на всеки, аз по децата съдя, че като съм им давала и двамата се повлияват различно :idea:
dejavu

Мнениеот Andrey » 27 Юли 2015, 14:46

как ще е скъпа хомеопатията, нали се води по-изгодна и по-здравословна? :roll: Сега чувам, че някой казва, че хомеопатията може да е скъпа.
Аватар
Andrey

Мнениеот Lollipop » 10 Авг 2015, 10:16

Andrey написа:как ще е скъпа хомеопатията, нали се води по-изгодна и по-здравословна? :roll: Сега чувам, че някой казва, че хомеопатията може да е скъпа.

В сравнение с едно терафлу идва по-скъпо :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Loreyn » 17 Авг 2015, 16:55

Lollipop написа:
Andrey написа:как ще е скъпа хомеопатията, нали се води по-изгодна и по-здравословна? :roll: Сега чувам, че някой казва, че хомеопатията може да е скъпа.

В сравнение с едно терафлу идва по-скъпо :mrgreen:

Така е, по-скъпа е, тъй като се приемат по-дълго време въпросните таблетки или там каквото е предписано, най-малко заради това излиза по-солено, а и да, в сравнение един Осцилококцинум и едно Терафлу, при положение, че действат по различен начин... май никак не могат да се съпоставят...
Loreyn

Мнениеот Alex_mor » 09 Сеп 2015, 17:20

Не мисля, че е така ти ще си вземеш кутия терафлу, кутия осцилококцинум (втория кутията му за възрастен се пие в рамките на часове и бай да уей е хомеопатия )
Alex_mor

Мнениеот Andrey » 10 Сеп 2015, 11:00

В крайна сметка всеки си решава какво да се лекува, аз не мисля, че една ехинацея дето е 8лв бурканчето и имаш за 5 месеца ае толкова по-скъпа от кутия терафлу.
Аватар
Andrey

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот Lollipop » 11 Ное 2015, 14:26

Мислите ли тази година да се ваксинирате?
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми