Диета без глутен вреди на здравето

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Диета без глутен вреди на здравето

Мнениеот kikimoraa » 05 Апр 2017, 14:37

Всички са полудели по диетите без глутен. Разбирам да се внесе разнообразие в ежедневното меню, или да се направи някой експеримент, да се включат по-полезни храни, но трябва ли всеки да се отказва от глутена? Аз не мисля така! :roll:
Да, има хора със сериозна непоносимост към глутена и те трябва да се ограничат от него, но вие, ако нямате доказана глутенова непоносимост, нямате неразположения, защо бихте преминали на безглутенова диета? Променете нещо със себе си - започнете да се храните с повече плодове, с по-прости неща, вместо с препработени боклуци и бързо ще видите ефекта, дори и без да изключвате любимата пълнозърнеста филийка от менюто си, или вкусната паста!
Пиша всичко това, защото много мои близки залитнаха по тези диети и сега берат "плодовете" на своя избор със сринат имунитет и влошено здраве. Съветвам ви да мислите, преди да предприемете крайни диети, особено, ако не сте се консултирали с лекар! :grouphug:
kikimoraa
 
Мнения: 255
Регистриран на: 26 Мар 2017, 11:03

Re: Диета без глутен вреди на здравето

Мнениеот La_bomba » 05 Апр 2017, 15:11

Според мен пък точно обратното се получава с нас, а и глутеновата непоносимост, поне е до голяма степен често срещана. Да, не трябва да се преминава в крайности при здрави хора, или при такива, с леко изявена непоносимост, но е много важно да се обърне внимание на огромното количество поемане на този въпросен глутен, който затлачва червата и на най-здравите. Просто трябва да се търси баланс, а не да се изключват някакви хранителни групи.
La_bomba
 
Мнения: 126
Регистриран на: 28 Мар 2017, 10:23

Re: Диета без глутен вреди на здравето

Мнениеот asdddwww » 05 Апр 2017, 15:52

За кратък период от време може да се пречисти тялото, дори и да няма непоносимост към глутен, само за да се изчистят малко натрупванията, които остават дори и при много добре функциониращи тела.Но за години наред няма смисъл при положение, че например тялото не го изисква.
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Диета без глутен вреди на здравето

Мнениеот valensiq » 25 Юни 2018, 15:32

Не мисля, че е добре да се изкючва цяла група храни, ако тя доказано не вреди на тялото. За период от времето, в което човек е на режим - добре, но за цял живот, няма как да не настъпят някакви дефицити в тялото. Нуждаем се от балансирана диета, разбира се, понякога някои рестрикции могат да ни помогнат да влезем в любимите си дънки, или да свалим много килограми, но всичко трябва да е ограничено.
Аватар
valensiq
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Диета без глутен вреди на здравето

Мнениеот Anka » 10 Авг 2018, 10:47

За кратък период ще е полезно за тялото, особено ако се цели сваляне на килограми, имайки предивд, че храните с глутен са главните източници на въглехидрати за тялото ни, то резултатът този няма да е изненадващ.
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Диета без глутен вреди на здравето

Мнениеот Mon_ton » 18 Сеп 2018, 16:06

Аз съм против изключването на някоя храна, ако няма доказателства , че това е вредно. Глутенът е опасен за хора с алергия, не за всеки втори. Ако се замислите, ние сме оцелели векове хапвайки глутен, който се съдържа във всички зърнени храни.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54


Назад към Диети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта