Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
11 Апр 2017, 10:10
Казаха ми, че гребенчетата на петел могат да се сготвят, а аз за първи път чувам такова нещо. По принцип съм експериментатор и съм склонен и това да опитам, обаче първо, че не знам де да си намеря гребенчета на петел, но имам една идея, имам познати дето отглеждат кокошки доста и покрай празниците на бая им хвръкват главите, та ще говоря с него да даде.
Но идва и ред на рецептата, как могат да се приготвят гребенчетата на петел, а ако сте опитвали, с какво мнение сте за деликатеса?
11 Апр 2017, 14:43
Бях забравил за това мезе! Правил съм с домашни гребенчета на петел. Сваряват се за кратко. В тенджерка се слага лук, запървжа се, куркума, магданоз, кориандър, червен и черен пипер, сол, слагат се гребенчетата и се сипват малко домати, като изврат доматите е готово, наръсваш с лют пипер и пиеш!
изпържени с масло също са вкусни.
11 Апр 2017, 16:18
Това пък как го ядете, направо не е за вярване! Не е ли много ужасно на вкус? и изобщо , не ви ли е гнус най-малкото?
11 Апр 2017, 21:38
и аз не бих го яла това, но едно време и очите на агнетата са яли, че за гребенчетата ли няма!
12 Апр 2017, 12:36
Като по-малка и аз съм виждала да готвят, баба ми слагаше в супата и от "обечките" това което е под човката. Слагаха го сварено там.
12 Апр 2017, 12:47
Какви са тези хорър рецепти които ги разпъвате тука?

Не знаех, че и това се готви, не бих го пробвала.
12 Апр 2017, 14:19
Абе вие няма ли какво друго да ядете, че сте се засилили гребени на петли да дъвчете... луди хора..
12 Апр 2017, 16:06
звучи ужасно, но какви ли не кулинарни експерименти вече има
12 Апр 2017, 18:51
Никога не съм готвила такова нещо, даже не съм и опитвала.
26 Яну 2018, 11:35
Такова нещо дори и у наше село не се яде, където се оглозга всяка част на животното.

За първи път чувам за подобен "деликатес", който признавам си, никога не бих опитала, звучи ужасно.