Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
04 Май 2017, 10:37
Не знам вие дали се сблъскахте вече с комарите, само че те са навсякъде и са мноого!

Обикновено имам купени неща против ухапвания, но някой път е късно. Иска ми се да дадете идея за нещо домашно, с което след ухапване да се успокои сърбежа. Случвало се е комар да ме охапе по сред нощ и сърбежа да е нетърпим, а няма как да разбутам къщата, да се ходи до аптеката.
Затова ви пита, идеи от домашната аптека против сърбежи?
04 Май 2017, 11:34
Използвай мед другия път, така се оправях аз след ужилване на оса, много успокоява кожата, ако нямаш алергии де. Все пак е антибактериално и спомага и оздравяването и възстановяването на кожата.
04 Май 2017, 11:39
На село ме мажеха едно време с ракия или розова вода, което имаш и двете помагат.
04 Май 2017, 15:21
Розовата вода и на мен ми помага, алкохола също, някой път и с парфюм съм се пръскала, само и само да се успокои. С мед не съм се сещала, сигурно ще помага, както се препоръчва и при напукани устни... явно има заздравяващ ефект.
04 Май 2017, 15:39
С ментови листа, ние имаме на подправка, смачваш някое друго листенце и поставяш на мястото на ухапването. Още по-добър ефект е да се замразят и ефекта е още по-приятен.
04 Май 2017, 18:02
Lollipop написа:С ментови листа, ние имаме на подправка, смачваш някое друго листенце и поставяш на мястото на ухапването. Още по-добър ефект е да се замразят и ефекта е още по-приятен.
сурови ли са листата, не се ли попарват или нещо такова?!? за първи път чувам, много странно, че би успокоило
20 Юли 2017, 08:55
защо да се попарват, това не е коприва, а мента..

Няма кое да дразни кожата, а и както се знае, кгоато нещо се сготви то не е така полезно.
20 Юли 2017, 09:20
Аз си слагам малко мед на мястото, на което са ме ухапали комарите. Крем с алое също много успокоява кожата. Само едно намазване с алоето ми спира всичкия сърбеж, много съм доволна.
20 Юли 2017, 10:13
Освен с чесане, използвам и методи като студена вода, спирт, ракия.
02 Авг 2017, 14:52
Спирт, розова вода, алое. И так аили иначе сърбежа не спира за дълго.