Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
11 Май 2017, 14:05
Подариха ми една кутийка с шафран, но аз никога не съм опитвала ястие с шафран, не съм си и купувала досега. Знам, че е много ценна подправка и не ми се правят експерименти с нея. Вие в какво я използвате, по колко слагате от листенцата, приготвяте ли ги предварително или само ги поръсвате? Гледах веднъж кулинарно предаване, където заливаха шафрана с гореща вода и тогава го добавяха към ястието. Как е най-правилно да се постъпи с него?
11 Май 2017, 14:21
Aз си слагам по малко в чая, в ориз върви добре, изобщо във всякакви варива - просо, кускус, сосове за спагети. Поне на нас така ни харесва. Не мога да кажа, че усещам някакъв много голям аромат или вкус от шафрана.
11 Май 2017, 16:22
И за мен ще е полезно, никога не съм вземала и не съм опитвала, а е доста готин като цветове, които пуска. С пиле мисля, че също се използва.
12 Май 2017, 09:32
И аз го слагам на ориз, но не го разтварям, наръсвам малко върху самия ориз и поливам с водата и пека.

И на яйца съм виждала да слагат шафран.
12 Май 2017, 12:05
Аз го слагам на всичко, освен на картофи и на зеленчуци тип гювеч. В яйца, както са ти казали е много много вкусно. от Шафрана трябва съвсем малко но е специфичени моя съвет е да рискуваш, а не както казваш само на изпитано, защото хората обичат различни неща и вкусовете са им различни.
22 Мар 2018, 18:33
Може да използваш шафран за приготвяне на ястия от средиземноморската кухня, като паеля и разни други или да го добавяш към чайове.
23 Мар 2018, 10:16
Аз използвам като правя риба или миди с доматен сос. Рядко го добавям като готвя пилешко.
04 Юни 2018, 14:26
Най-вече в ориз и паста го слагам, доста силна подправка е, аз лично не съм чак толкова голям почитател и я използвам по-скоро заради цвета.
04 Юни 2018, 17:16
Аз съм чувала, че много полезен за зрението и лесно се усвоява като чай. Имам вкъщи съвсем малко, но не смея да пробвам, все си мисля, че мн силен, предвид миризмата му, която не ме кефи много.
17 Яну 2019, 13:04
На мен ми е много силен като аромат, затова не присъства като подправка у дома. Нашите храни като цяло са малко по-бебешки като вкус, оскъдни на подправки и сол