Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот Kremiliya » 11 Май 2017, 16:01

Дъската ми за рязане имам чувството, че смърди ужасно и затова искам да я почистя от миризмите и мръсотията, която се е събирала в нея. :roll: И друго, което ми е мноого интересно е, дали използвате различни дъски за рязане, когато приготвяте различни неща? Примерно дъска за салата, за месо, за мезета...?
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот m0n4eto » 11 Май 2017, 16:02

ползвам една и съща дъска. не съм забелязала да има миризма.
Аватар
m0n4eto
 
Мнения: 699
Регистриран на: 27 Мар 2015, 15:24
Местоположение: гр. София

Re: Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот Kremiliya » 11 Май 2017, 16:14

m0n4eto написа:ползвам една и съща дъска. не съм забелязала да има миризма.

А дървена ли е? режеш ли месо на нея? :?:
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Май 2017, 21:29

Натъркай я със сода за хляб и с лимон, много бързо ще видиш, че миризмата изчезва.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот Monika_Spasova » 12 Май 2017, 09:15

И аз не знам как мога да я почистя, особено дървената. Сякаш много се напластяват вътре миризми, всеки път я мия старателно, но все се притеснявам. Когато режа месо слагам фолио отгоре.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот Съни » 15 Яну 2019, 16:51

Използвам отделни дъски за месо и за зеленчуци. Така не се вимирсват.
Съни
 
Мнения: 114
Регистриран на: 22 Ное 2018, 10:23

Re: Как почиствате дъската за рязане от миризми?

Мнениеот Pipilota » 15 Яну 2019, 17:24

Според мен се вмирисват в момента, в който нарежеш лук на дъската! Или пък ако имаш неблагоразумието да сложиш гореща тенджера върху дъската.
Аз имам дъска, която ползвам само за сурово месо, на нея не режа колбаси, на тази, на която режа зеленчуците си режа и салама. От лука винаги ми се вмирисва дъската. :evil:
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41


Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта